USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Як у Луцьку в пересувному цирку жорстоко поводяться з тваринами

18 Липня 2016 19:00
Журналістам вдалося зафіксувати, як у Луцьку працівник пересувного цирку жорстоко поводився з дикобразом.

Справжній цирк, як виявилось, можуть влаштовувати не лише тварини пересувних шапіто, а і їх керівництво. В ході підготовки сюжету про пересувні цирки, знімальній групі в хамській формі заборонили навіть направляти відеокамеру в бік території цирку – а все після того, як на цю камеру вдалося зафіксувати жорстоке та недбале поводження з твариною, - повідомляє ТРК «Аверс».

Згідно з рішенням про врегулювання діяльності цирків з використанням тварин на території міста Луцька, на території обласного центу не допускається розміщення та виступи цирків, якщо для тварин не створено належних умов, а також, якщо дресирування завдає їм шкоди.

Як розповіла директор КП «Ласка» Дана Новарчук, наразі є відповідне рішення лише про диких тварин, але готується доопрацювання, яке захищатиме усіх без винятку тварин, які виступають в цирках.

Натомість адміністрація кожного цирку має надати документи в ЦНАП з проханням дозволити розміщення. Екологічна інспекція, своєю чергою, здійснює обстеження щодо утримання тварин в неволі.

Цирк який приїздив до Луцька у квітні не мав належних умов і дозволу на розміщення не отримав.

Про тварин, які перебувають в цирку на льоду, що нині в Луцьку розповів працівник екоінспекції Антон Поліщук. Щоправда, про поні чомусь згадав лише після того, як журналісти повідомили, що бачили там цю тварину.

«Провели обстеження, там порушень немає. Шість собак, дві носухи, один бурий капуцин і два дикобрази. Тобто це дуже маленькі тваринки. Ми перевіряли на предмет утримання: чи вони дотримуються, чи дотримуються норми», - додав він.

Про поні чомусь чиновник не розповів. Та зауважив, як проводять дресирування тварин та чи дотримуються усіх норм, інспекція не перевіряє.

Журналісти вирішили на власні очі побачити тварин з «Цирку на льоду», але працівники цирку відмовилися кликати керівника та порадили зателефонувати йому.

Натомість, після того, як журналістам вдалося зафіксували жорстоке та недбале поводження з дикобразом, працівник цирку почав кричати і забороняти знімати.

«Ви можете там знімати, - розмахував руками чоловік. – А тут не треба, це моя приватна власність і я не хочу щоб її знімали».

Поскандаливши з журналістами, чоловік забрав поні, яке паслось неподалік та заховався від журналістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 18 Липня 2016 19:34
Це що за неадекватне чудо в окулярах?
я Показати IP 18 Липня 2016 20:19
Скажу я вам що ні в одному цирку тварини по свому бажанню не виступають, а виступають під впливом страху.
Anonymous Показати IP 18 Липня 2016 20:52
Так заборонили вже ж законом те все...
Анонім Показати IP 18 Липня 2016 23:16
Це жах, бідні тваринки, страшно подумати як цей горе чоловік їх дресерує, він не адекватний, йому лікуватись треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus