USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Як волинських військових повертають до мирного життя

22 Травня 2016 18:36
Боєць, який повертається з передової, не повинен лишатися осторонь від повсякденного життя. Втім, на жаль, нерідко буває саме так. Проект «Зігрій душу» покликаний допомогти військовим, які повернулися із зони АТО, адаптуватися до мирного життя, знайти порозуміння в родині. Це спільна робота меценатів та волонтерів.

Проект, керівником якого є Анна Лисакова, започаткували у 2015 році за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», - повідомляє прес-служба Фонду.

19 травня розпочався черговий шестиденний заїзд бійців на базі санаторію «Пролісок». У травневому заїзді проекту «Зігрій душу» взяли участь 22 особи. Спеціалісти розробили для них насичений розклад перебування. Зі слів керівника проекту Анни Лисакової, проект «Зігрій душу» включає в себе наступні напрямки: психологічна реабілітація і допомога, соціальна адаптація, рефлексотерапія та, власне, відпочинок і лікування у санаторії. Крім того, учасники проекту малюють, виготовляють гончарні вироби, спілкуються з психологом та психіатром, розвиваються по самозайнятості.

«Ще один з напрямків – патріотичні заходи, минулого разу до нас приїжджали виступати дітки, ми їздили в Острог оглянути академію і замок. Цього разу – скансен у Рокинях» – ділиться нововведенями у програмі реабілітації Анна Лисакова.
Виконавчий директор Фонду «Тільки разом» Орест Маховський переконаний, що проект з кожним роком набуває дедалі більшої соціальної ваги: «Тим, хто повернувся з АТО, не просто адаптуватися до звичних умов. Ми навіть уявити не можемо, що їм довелося пережити там, на передовій. Це травматичний досвід, з яким потрібно працювати. Тут, у «Проліску», бійці мають змогу протягом шести діб відпочити разом із родинами, знову стати ближчими і звичними один одному, ділитися переживаннями і, звісно, наскільки це можливо, забути про ті дні у зоні військових дій».
Зі слів учасників проекту «Зігрій душу» ініціатива справді корисна, оскільки в оточенні рідних та побратимів колишні військові відчувають себе впевненіше, є розуміння того, що ти не наодинці зі своїми спогадами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus