USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зарплату не платимо, бо бюджет дає мало, - керівник ЛПЕ

2 Лютого 2011 14:13
Луцьке підприємство електротранспорту збільшує борги із заробітної плати через те, що державні субвенції за пільгові перевезення, передбачені держбюджетом, менші від фактичної вартості наданих пільговикам послуг – стверджує директор підприємства Володимир Пуц.
Про це він говорив 2 лютого під час засідання комісії облдержадміністрації з питань погашення заборгованості по заробітній платі.
У 2011 році бюджетом для ЛПЕ передбачено 11,6 мільйонів гривень державної субвенції. У той же час за розрахунками підприємства сума компенсації мала би сягати 19 мільйонів гривень, - каже Пуц.
Протягом 2010 року така різниця між фактично виплаченими і потрібними грошима сягала п’яти мільйонів гривень.
На переконання начальника головного фінансового управління ОДА Ігоря Никитюка необхідно провести облік пільговиків, яких дійсно обслуговує підприємство.
Також, вважає Никитюк, слід відділити заборгованість по лізингових платежах за автобуси від діяльності тролейбусів і тоді вирішувати, чи достатня субвенція і чи існує заборгованість.
Як розповів заступник луцького міського голови Василь Байцим, «у виконкому, міського голови і мене є декілька бачень вирішення цієї проблеми, в тому числі в розведені бюджетів».
«Тобто, виокремити через дочірнє підприємство, чи взагалі вивести на тендер автобуси з маршрутами, але це питання носить політичний характер. Ви розумієте яке воно матиме шум», - зазначив Байцим.
«Ми поставили це питання перед депутатами… Або міський бюджет тягне далі лізинг і дофінансовує його, або розводимо бюджети, створюємо дочірнє підприємство і дивимося, яка в нас економіка на підприємстві електротранспорту, яка в нас економіка на автобусах», - зазначає Байцим.
Рішення про рекомендацію певного варіанту виходу з скрутної ситуації на ЛПЕ буде приймати тимчасова комісія депутатів Луцької міськради.
Нині борг по зарплаті на підприємстві сягає близько двох мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
я Показати IP 2 Лютого 2011 14:20
"Луцьке підприємство електротранспорту збільшує борги із загробної плати...." - текст потрібно підправити...
Уважна Показати IP 2 Лютого 2011 14:28
Луцьке підприємство електротранспорту збільшує борги із загробної плати... О, журналісти, у нас уже платять і ЗАГРОБНУ заробітну плату? Цікаво, цікаво... І як вона визначається?
VSC Показати IP 2 Лютого 2011 14:47
Ну, дозвизделись, это уже полный писец. Круто:"електротранспорту збільшує борги із загробної плати". Скрин страницы имеется, предоставлю всем желающим.
вова Показати IP 2 Лютого 2011 17:40
Поставити директором Шибу -він завершить СПРАВУ !!!
правдолюб Показати IP 2 Лютого 2011 23:03
Як не прикро, але держава найгірший власник, особливо в будьякому КП тому що комунальщики ідеально відшліфували систему тирення коштів. Наприклад тариф на обслуговування житла виросли, якість послуг, як і видатки не змінились у них почали лісти прибутки, нічого кращого, як у рази піднімати власні заробітнв плати нічого не придумали.ГАНЬБА!!!!!!!!
Прокурор Показати IP 3 Лютого 2011 09:49
"...Василь Байцим, «у виконкому, міського голови і мене є декілька бачень ..... в розведені бюджетів» - Байцим дуже чесна людина, якщо розводить бюджет, то так і каже - будемо розводити людей і їх бюджети! ;-)
МОПС Показати IP 3 Лютого 2011 19:59
Романюку: скороти дармоїдів в міській раді! Коштів вистачить на ЛПЕ.
Андрюха Показати IP 4 Лютого 2011 20:25
От якби директора за яэчко тай до брами пыдвысити-то все найшлося!!! А якшо серйозно-керывника треба туди якому рокыв до сорока,що не бачив в житты держ.пыдримки а сам виживав,от ы дивись тролейбусники вижили б!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus