USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жеки не зобов'язані ремонтувати несучі конструкції, - правозахисниця

10 Липня 2013 14:04
Жеки не можуть бути балансоутримувачем будинку, оскільки не лише придбана квартира, а й увесь будинок є спільною власністю мешканців багатоповерхівки.

Про це заявила український адвокат, громадський активіст Тетяна Монтян, прес-конференція з якою відбулася у коворкінг-центрі «Репортер» 10-ого липня.

«От в Києві була історія: в будинку в центрі міста бабця собі мирно спала, а на неї звалилася блямба зі стіни. Три перелома в трьох місцях. І люди обурюються: як же так! Що сказав ЖЕК… Жек сказав: А у нас тариф не закладений на ремонт комунікацій, покрівлі, спільного майна, несучних конструкцій. І тому бабця сама винна в тому. Тому, що вона є повноправним власником цього будинку. І треба було вчасно дбати про ремонт даху», - каже Монтян.

За її словами, «багато людей досі перебувають в дівочих ілюзіях, що ніби-то ЖЕК зобов’язаний ремонтувати несучі конструкції».

Також Монтян зазначила, що ЖЕКи не тримають будинки на балансоутриманні.

«Термін «балансоутримання», мовляв, згадується лише один раз в законі «Про житлово-комунальні послуги». Там написано, що балансоутримувачем є власник, або юридична особа, яка утримує це майно на балансі по договору з власником.

Балансоутримання, каже, – це віртуальна категорія, якою називають невідомо що і невідомо коли», – додала правозахисниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ЮРИСТ Показати IP 10 Липня 2013 14:12
Ох і розумна ця... аферистка...
))) до ЮРИСТ Показати IP 10 Липня 2013 14:13
wow, ЖКП прокинулись :-)
СВС Показати IP 10 Липня 2013 14:25
А за что я деньги плачу????Содержу этих дармоедов.Надурили людей с проватизацией,а сейчас хотят сленять.НЕ ПОЛУЧИТСЯ!!!!!!
знаючий Показати IP 10 Липня 2013 15:01
Юрист абсолютно права. До приватних будинків ЖКП не мають ніякого відношення, сам власник відповідає за стан будинку.
Ще більш знаючий до знаючий Показати IP 10 Липня 2013 15:44
Не потрібно вводити населення у муть. Зовсім вона не права. У складі плати за утримання будинку є така послуга як "ремонт конструктивних приміщень" 45 і більше коп за 1 кв. метр. Ось усі роботи по ремонту та утриманню сходових кліток, покриття будинків, козирьків входять у цю послугу. Яку ніхто фактично не надає. Спочатку розберіться, а потім вже пишіть коментарі...
))) до Ще більш знаючий Показати IP 10 Липня 2013 23:57
За рішенням КСУ і ще купи судових інстанцій, усі угодщи окремих квартиронаймачів з ЖКП є фількіними грамотами, котрими можна тільки... самі зрозуміли. Мова про те, що абсолютно усі ЖКП незаконно деруть з людей гроші, а ви про те, що входить в тариф, розказуєте. Щоб ЖКП обслуговував будинок законно, треба, щоб на те дав згоду кондомініум, тобто утворена юрособа у вигляді ОСББ. усе, що ви сплатили ЖЕку за ці роки, є незаконною платою.
((( до ))) Показати IP 11 Липня 2013 09:29
Якщо це незаконна плата то, навіщо Ви та усі інші платите. Не платіть і поступайте по закону (дайте згоду кондомінімуму)...
Дуркуватий Виборець Показати IP 13 Липня 2013 11:51
Таня, куда ты потратила 150 килобаксов, которые получила за дело педофилов, кстати, как оно закончилось. Может объяснишь, почему оно развалилось сразу после выборов ??? Полюхович на свободе, все живы здоровы, а дети которыми ты прикрывалась подростают и скоро у них возникнут проблемы, потому что благодаря тете Тане все знают, что их якобы насиловали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus