USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ліквідацію ЖЕКів відтермінували до наступного року

15 Червня 2016 10:47
Народні депутати скасували тотальну ліквідацію ЖЕКів по всій країні з 1 липня, - повідомляє Радіо24.

Верховна Рада затвердила законопроект, який дозволяє ЖЕКам надавати послуги з утримання багатоквартирних будинків до призначення їх управителів. Це рішення підтримали 259 депутатів.

Нагадаємо, минулого року Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти спільним майном. З 1 липня замість ЖЕКів у всіх багатоповерхівках мали утворити ОСББ, яким пропонувалося взяти на себе управління будинком і прибудинковою територією.

Тепер, за законом, якщо впродовж року мешканці не створять собі Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), то управителів призначатиме місцева влада шляхом конкурсу. У такому разі ціни на послуги з управління багатоквартирним будинком теж визначатимуться на підставі конкурсі.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВОСТВОРЕНІ ОСББ У ЛУЦЬКУ ШОКОВАНІ ДІЯЛЬНІСТЮ ЖЕКІВ

Водночас, мешканці-члени ОСББ отримали право достроково розривати договір з призначеним управителем у будь-який момент. Договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком підписується на два роки. Якщо за місяць до закінчення терміну сторони не повідомлять одна одну про відмову від договору, то він автоматично продовжується на ще два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Баба Показати IP 15 Червня 2016 10:53
Правильне рішення!!!!А то хтось хотів нажитись на нас бідних людях
Народна довіра Показати IP 15 Червня 2016 11:09
ОСББ у Новобудові --ТАК у будинку якому 20 років та більше -НІ .!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus