USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцька переймають досвід створення ОСББ

12 Липня 2016 20:36
До Луцька завітала делегація зі сходу України, аби перейняти досвід впорядкування роботи об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Про це йшлося сьогодні, 12 липня, на зустрічі представників ОСББ Луцька та 39 делегатів з Харкова, Кривого Рогу, Чугуєва та Дніпра.

Нагадаємо, минулого року Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти спільним майном. З 1 липня замість ЖЕКів у всіх багатоповерхівках мали утворити ОСББ, яким пропонувалося взяти на себе управління будинком і прибудинковою територією.

Хоча ліквідацію жеків тимчасово відтермінували до наступного року, потреба в оперативному опануванні азів самостійного ведення господарювання у багатоквартирних будинках та на прибудинкових територіях існує.

Як стало відомо під час зустрічі, на сході України тільки вчаться опановувати нову ланку господарювання. Тим часом у Луцьку на сьогоднішній день працює вже 330 ОСББ.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВОСТВОРЕНІ ОСББ У ЛУЦЬКУ ШОКОВАНІ ДІЯЛЬНІСТЮ ЖЕКІВ

Голова правління асоціації ОСББ лучан Юлія Сабатюк розповіла, що зустріч організована за посередництвом представників світового банку, зацікавлених в кредитуванні проектів новостворених ОСББ. З її слів, ОСББ, як і будь-яке об’єднання, неможливо створити без згуртованості та надійних партнерів.

Поїздка розрахована на два дні.

Завтра гості зі сходу подивляться, як працюють луцькі ОСББ за місцями господарювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 21:56
ну нарешті вже як понароблюють осбб, та як всі понабирають кредитів .... та й зроблять з людей пожиттєвих боржників... новітнє кріпацтво
б-р. Дружби народів Показати IP 12 Липня 2016 23:11
У нас через ОСББ пересварилися всі жильці. Пів будинку з холодними батареями, криша тече, а членів ОСББ цікавить один квітник під будинком і все! Нічого не роблять, абсолютно. Голова ОСББ неосвітчена людина, не вміє навіть кошторис скласти. Людям не показує ніяких документів, статут ми в очі не бачили, обгрунтування тарифу немає.... Кошмар, просто немає слів. ПОЗОР !
Анонім до б-р. Дружби народів Показати IP 13 Липня 2016 00:32
Уходьте на попередню базу. Зараз ЖЕКи мають міцну базу . По заявкам роблять дешево і якісно. В ОСББ це буде у два рази дорожче. ЖЕКи не ліквідовуються.ОСББ у Луцьку створюються на обмані. І цей обман приїхали вивчати східняки. Кошмар.
лучанин Показати IP 12 Липня 2016 23:56
Осбб під керівництвом сабатючки - це катастрофа!!!!!
pasasir до лучанин Показати IP 13 Липня 2016 09:58
то чого ж до Сабатюк зі усієї України їдуть щоб досвід перейняти???
ок до лучанин Показати IP 13 Липня 2016 10:36
не роблять дешево. в тарифах ЖЕКу закладено податки на загальних підставах + премія працівникам+утримання ЖЕКу. Те, що ЖЕК нарахував робіт на 17000 грн, якісний підприємець на єдиному податку нарахував 11500. От і порахуйте.
Анонім до ок Показати IP 13 Липня 2016 11:27
Виявляться недоробки. .З кого спитаеш. Бізнесмена цього вже нема. А Ж КП-Є і буде. Через рік- два буде зворотня компанія. Ділові бізнесмени проникнуть у ЖЕКи. Тут надійна база. Якість гарантована пофакту, у оперативності і у часі. І ОСББ будуть розвалюватися.
осбб Показати IP 13 Липня 2016 18:57
бідна Сабатюк, перетворилась в мавпочку Романюка.
кукай до осбб Показати IP 14 Липня 2016 15:16
Це Романюк мавпочка Сабатюк скоріше!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus