USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ЖКП №3 оштрафують на 2 мільйони 700 тисяч?

11 Травня 2010 18:02
На керівника ЖКП №3 Івана Закрижевського цінова інспекція наклала штраф у розмірі 2 мільйони 700 тисяч гривень за ненадання послуг населенню, які були зазначені у розрахунках.

Про це сьогодні під час засідання депутатської комісії з питань бюджету повідомила депутат Світлана Мамосюк. Вона припустила, що штраф змушене буде сплатити підприємство, і це призведе до збільшення тарифів на послуги ЖКП для населення.

Заступниця Луцького міського голови Лариса Соколовська підтвердила цю інформацію, проте зазначила, що ця справа ще розглядається. І нині готується позовна заява до інспекції контролю за цінами, яка здійснювала перевірку.

Соколовська пояснила: «У 2008-2009 роках, коли був мінімальний тариф: не коригований, не обговорюваний, тоді не надавалися послуги. Платилася зарплата, але не надавалися послуги, припустимо, по якомусь іншому виду – ремонту доріг, наприклад. Вони не могли надаватися, бо коштів на це просто не було. А цінова інспекція на це не дивиться. Вони подивилася по будинковому обліку: ви не зробили ремонт – а чому заплатили заробітну плату?»

Обговорювати те, на кого буде покладена відповідальність і штраф, Лариса Соколовська запропонувала лише після закінчення судових процесів. Водночас вона повідомила, що теперішній директор ЖКП №3 Іван Закрижевський стосунку до періоду, який перевіряють інспектори, не має. Очевидно, за словами заступниці, відповідальність нестиме колишній керівник підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
правдолюб Показати IP 11 Травня 2010 19:23
пані соколовська ви стали справжнім комунальщиком.
ківерці Показати IP 12 Травня 2010 00:42
Баба Лариса. Чекаємо тебе в Ківерцях. Верайся в сімю. Бо Луцьке комунальне господарство ти вже успішно розпер-до-лила.
Businka Показати IP 12 Травня 2010 08:45
Що це за припущення,цитую:"штраф змушене буде сплатити підприємство, і це призведе до збільшення тарифів на послуги ЖКП для населення." У нас як завджи за все будуть платити прості люди.Мало того, що нам підняли неогрунтовано тарифи, у нас не прибиралися двори, під"їзди,НІЧОГО НЕ РОБИЛИ за той період, та ще й штраф розіб"ють на всіх нас. Слава богу, що поміняли начальника ЖЕКу. Пан Іван хоть щось почав робити. Я живу у цьому районі та бачу зміни на краще. Хотілося б щоб було ще краще, але все у наших руках.
лучанка Показати IP 12 Травня 2010 09:23
Можна подумати, що така ситуація лише у ЖКП№3...Ха-ха...Практично мало хто надає послуги, але зате нараховують за неіснуючі роботи вчасно.Особливо це стосується ремонтів та покрівель.Коли ж це здирництво припиниться?Люди платять за повітря...
Інспектор Показати IP 12 Травня 2010 11:37
Відповідно до ЗУ "Про ціни і ціноутворення" штраф за ненадані послуги накладається на підприємство надавача послуг. На керівника підприємтсва накладається адмінштраф в розмірі 85 грн.
Інспектор Показати IP 12 Травня 2010 11:48
Відповідно до Постанови КМУ №529 /Порядок формування тарифів на житлово-комунальні послуги/ штрафи,пені не відносяться до витрат що впливають на собівартість послуг. Відповідно штраф не може призвести до збільшення тарифів.
Інспектор Показати IP 12 Травня 2010 11:56
Відповідно ПКМУ №529 /Порядок формування тарифів на житлово-комунальні послуги/ штрафи не включаються до собівартості послуг. Відповідно накладені штрафи на підприємство не можуть ніяк вплинути на збільшення тарифів для населення на житлово-комунальні послуги.
SysR Показати IP 12 Травня 2010 12:11
Все в нас через дупу. Підняли тарифи -- платять люди, наклали штаф за такі тарифи, замість того щоб людям повернути кошти чи тимчасово знизити тарифа за для компенсіції, його забирає держава -- знов платять люди.
Комунальник Показати IP 12 Травня 2010 12:28
"..Пан Іван хоть щось почав робити..." - дякую що розсмішили - Іван це дуже відомий хапуга в комуналці, його витурили пару років тому з 3-го ЖЕКу і правильно зробили. Пішов він в приватний бізнес але дуже сумував за комунальною службою. До його ручонок все швидко прилипало! А зараз він швиденько відновив систему поборів з майстрів, закупівлю матеріалів по завищеним цінам, рішалово по видачі техумов на реконструкції і т.д і т.п.
Винниченка Показати IP 12 Травня 2010 12:49
Розігнати комунальне управління міської владу і директорів ЖКП яких вони обрали. Питання єдине "ХТО НАВЕДЕ ПОРЯДОК В КОМУНАЛЬНОМУ СЕКТОРІ МІСТА ?!" Шиба, Сококловська, Кубіцький та інші вже такого наробили - що вже нікуда!
виниченка Показати IP 12 Травня 2010 12:56
Розігнати комунальне управління міської владу і директорів ЖКП яких вони обрали. Питання єдине "ХТО НАВЕДЕ ПОРЯДОК В КОМУНАЛЬНОМУ СЕКТОРІ МІСТА ?!" Шиба, Сококловська, Кубіцький та інші вже такого наробили - що вже край!
лілі Показати IP 12 Травня 2010 13:27
Правильно зробили , тільки малі штрафи наклали. Так треба зробити по всїх ЖЕКах, в т.ч. і ЖЕК № 2 . Пообіцяли машину піску на дитячий майданчик , а тепер в кущі сховалися. Утрамання будинку деруть не маленьке , а будинку нічого не роблять( не прибирають, не ремонтують, дурять ...)Коли ж це здирництво припиниться?Люди платять за повітря...
потерпилий Показати IP 12 Травня 2010 13:43
якби Стем поменше слухав реформаторив "олежикив"та"игоркив" а Горбарчука та ин,и не мишав йому Шиба все получилосьби
OrestN Показати IP 12 Травня 2010 16:28
Кожне ЖКП має бути достеменно перевірене, бо мабуть не одне господарство не заробляє зарплату яку отримує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus