USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Археологи написали книгу про Луцький район

27 Грудня 2010 08:49
У світ вийшов навчальний посібник Михайла Кучинка та Олексія Златогорського "Пам'ятки археології Луцького району Волинської області".

Про це повідомили 26 грудня у ДП «Волинські старожитності»

У посібнику, що вийшов у видавництві «Волинських старожитностей», на базі археологічних пам'яток коротко висвітлені господарство, суспільні відносини, матеріальна і духовна культура давнього та середньовічного населення нинішнього Луцького району.

В книзі узагальнено результати досліджень регіону, які проводили дослідники Володимир Антонович, Ян Фітцке, Олександр Цинкаловський, Денис Козак, Ігор Свєшніков, Михайло Кучинко, Сергій Панишко, Григорій Охріменко та інші археологи.
У книзі автори зробили акцент на охороні пам'яток археології, - кажуть у «Волинських старожитностях».

Автори подали повний реєстр відомих та нововідкритих пам'яток в населених пунктах району, уточнили їхнє місцезнаходження, з'ясували етнокультурну належність та датування.

Книга стане в пригоді вчителям, студентам та учням, краєзнавцям і всім шанувальникам старовини, - запевняють археологи.

Довідково:

Михайло Кучинко - доктор історичних наук, професор, відмінник освіти України. Завідувач кафедри археології та спеціальних історичних дисциплін Волинського національного унівенрситету імені Лесі Українки. Автор понад 250 публікацій, в тому числі 14 монографій та навчальних посібників.
Олексій Златогорський - директор ДП "Волинські старожитності" ДП НДЦ "Охоронна археологічна служба України" Інституту археології НАН України, старший викладач кафедри документознавства та музейної справи ВНУ ім. Лесі Українки. Автор близько 100 наукових публікацій, в тому числі 3-х монографій та науково-популярних видань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus