USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Луцька їде унікальна фотовиставка «Чуєш, брате?»

23 Листопада 2015 18:01
До Луцької Галереї Мистецтв приїде експозиція відомого українського фотографа Олександра Глядєлова.

Захід відбудеться у рамках XII міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA.

Під час презентації експозиції відомий український фотограф-документаліст Олександр Глядєлов ознайомить лучан із фотовиставкою, яка має назву «Чуєш брате?».
Так, цьогорічний, уже дванадцятий фестиваль, вкотре порушив тему пропаганди. Його девіз – «Правдиве кіно захищає!», а символ – танк, з дула якого вилітає не снаряд, а промінь кінопрожектора на знак того, що вирішувати глобальні проблеми між країнами потрібно засобами мистецтва та через діалог, а не зброєю.

Разом з Мандрівним фестивалем DocudaysUA регіонами України подорожує і вищевказана серія світлин. Власне ж, до обласного центру Волині унікальна фотовиставка приїде 24-го листопада, перед тим побувавши у Львові, де експонувалася у галереї «Дзиґа».

До слова, представлені на експозиції світлини автор присвятив подіям 2013-2014 року – Євромайдану та АТО.

Варто додати, що зазвичай з усіх соціальних проблем і подій Глядєлов завжди вишукує найгостріші та найболючіші теми. Він знімає на чорно-білу плівку, як і півстоліття тому. Представлені фото – не з самого епіцентру бою, автор намагається вдивлятися в те, що відбувається в проміжках, таким чином достовірно передаючи атмосферу, ніби з середини.

Відкриття виставки відбудеться 24-го листопада о 16:00 в Галереї Мистецтв ВОСХ, що знаходиться на вулиці Лесі Українки. Експозицію можна буде оглянути до 29-го листопада. Разом із тим, о 16 годині 25 листопада відбудеться зустріч автора вистаки з журналістами та просто з усіма охочима поспілкуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Можливо Показати IP 23 Листопада 2015 18:57
найкраща фотовиставка в Луцьку у цьому році.
Лола Показати IP 25 Листопада 2015 17:06
Супер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus