USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Дивосвіт» Марії Приймаченко - в Луцьку. ФОТО

31 Березня 2010 18:11
Близько 40 робіт відомої української художниці Марії Приймаченко експонуються у Художньому музеї Луцька у Волинському краєзнавчому музеї.

Виставка робіт Марії Приймаченко вже не вперше у Луцьку. Її дебютний візит був у 2001 році. Окрім Луцька вона побувала лише в Колодяжному.



«Ми попрацювали добре над рекламою: радіо, телебачення, відіслали прес-релізи. Так, виставку відвідують багато лучан. Особливо вона подобається учням і студентам», - каже провідний науковий співробітник Художнього музею Олена Старикова.



У музей привезли не всі картини Марії Приймаченко. В державній колекції їх набагато більше.



«Вона висміює людські вади. Її основна риса - це те, що поряд з іншими народними майстрами вона зображає народні традиції по-своєму. Марія Приймаченко їх переосмислює. Коли постає питання про відновлення національного мистецтва, дуже часто звертаються саме до її творів», - каже Олена Старикова.



Виставка триватиме до кінця квітня.



Довідково:

Народна художниця України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Марія Приймаченко своєю творчістю відкрила оригінальну сторінку самобутнього мистецтва світової культури.



Її виставки з великим успіхом експонувалися у Франції, Канаді, Польщі, Росії, Німеччині та інших країнах світу.



У 1937 році на всесвітній виставці в Парижі Марія Приймаченко отримала золоту медаль, здивувавши своїми картинами мистецький світ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus