USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фото з «Майдану», які підкорили світ

26 Червня 2014 23:30
Фото подій, що відбувались у Києві на Майдані Незалежності, принесли фотографу з України перемогу у престижному конкурсі.

Нагадаємо, Майдан Незалежності перетворився на місце, де відбувались протестні акції в Україні, передусім, проти корупції, соціальної нерівності, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України. Протести почались 21 листопада минулого року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом та тривали досить довго.

На "Євромайдані" час від часу відбувались зачистки мирного населення, за яке до цього часу ніхто так і не відповів. Одна з таких зачисток отримала назву "кривавий четвер" та відбулась 20 лютого. Ці події у країні спонукали багатьох митців на створення різного роду робіт, пов'язаних з акціями протесту. Не так давно у мережі з'явився фільм «20», в якому описуються події, що відбулись на вулиці Інститутській.

Чимало фоторепортерів перебували на Євромайдані, одним з них був і Максим Дондюк, який вчора, 25 травня, став переможцем премії Rémi Ochlik Prize, інформує Gazeta.ua.

Премію заснували два роки тому, вона отримала назву на честь французького фотокореспондента, який загинув, знімаючи громадянську війну в Сирії у 2012 році. Першим призером нагороди став Себастіан Лісте, 27-річний фотокореспондент "Getty Images" зі знімками бідних районів Бразилії, а минулого року – Сара Левковіч за фотосерію про домашнє насильство. Премію вручають молодим фоторепортерам.

31-річний Максим Дондюк працював на Майдані впродовж всієї зими фотокореспондентом декількох видань. Згодом він знімав події в Криму та на Донбасі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 27 Червня 2014 08:21
Дивлюсь на фото і розумію одне янека на кілок і ПТН ПНХ, ВОНИ ДВОЄ ВИННІ У ЦЬОМУ ВСЬОМУ!!!
Я Показати IP 27 Червня 2014 10:07
Сильно...
44 Показати IP 27 Червня 2014 10:22
Фото супер!! Вражає і текст статті зумовлює виникнення лише одного змісту думок! Якщо хтось подумає інакше (наприклад, нинішня владна купка влаштувала бій гладіаторів-українців між собою), то таких назвуть терористами, путіновцями, запроданцями і просто викинуть чи видалять коментар. Але думку багатьох не зміниш - прийшли варвари у столицю поїсти, погратися у війну, і далі граються, граються, але наслідки гри жахливі!
Згоден до 44 Показати IP 27 Червня 2014 10:44
Точно
Анонім Показати IP 27 Червня 2014 10:47
А тепер ці недоумки творять те саме на сході.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus