USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Генконсульство Польщі запрошує лучан долучитися до культурного проекту

25 Травня 2016 17:21
Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку запрошує до участі у другому етапі проекту «Луцьк – багатокультурне місто».

«Про історичний внесок єврейської громади в розвиток Волині будемо розмовляти з експертами з Польщі, України та США», - повідомляє третій секретар Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Ельжбєта Зеліньска.

Зустріч розпочнеться у Луцьку, в п’ятницю 3 червня о 12.00 в приміщенні Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму, за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 6.

У дискусії візьмуть участь:

Рут Еллен Грубер – журналістка, письменниця, фотограф, редактор Jewish Heritage Europe;

Еміль Маюк – координатор проекту «Шляхами штетлів. Об'єкти єврейської культурної спадщини в транскордонному туризмі»;

Дмитро Цолін – доцент Острозької Академії;

Григорій Аршинов (Остріг);

Володимир Музиченко (Володимир-Волинський).

Після дискусії організатори запрошують на виставу.

На запрошення Генерального Консульства в Луцьк з Любліна приїдуть представники Театру НН, з міні-виставою під назвою «Був собі якось».

«Був собі якось …» - це адаптація оповідання І. Б. Зінґера «Про те, як Шлемель йшов з Холма до Варшави». Це історія холмського єврея – Шлемеля, якому набридло життя в своєму містечку і він вирішив вирушити в великий Люблін (у оповіданні Зінґера - Варшава). Йдучи в місто, він зійшов з дороги та повернувся до рідної домівки. Все ж, переконаний, що це не може бути той самий Холм, який він покинув, він наполягає, що опинився у ідентичному місці, але не тому самому.

Після довгих і веселих суперечок з дружиною, дітьми, сусідами і міською радою, він відкриває для себе істину, що в світі існує багато Холмів з подібними будинками і мешканцями, а «цілий світ – це один великий Холм».

Вистава розпочнеться приблизно о 13.30, після закінчення дискусії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Травня 2016 18:38
краще б пані консул зайнялась своєю безпосередньою роботою: нормалізувала роботу так званого візового центру, у якому (ЄДИНОМУ В УКРАЇНІ) махровим цвітом процвітає корупція і люди не можуть зареєструватись он-лайн для подання документів на візу
Анонім Показати IP 26 Травня 2016 10:08
Тому що розвелось "добродіїв",які дають рекламу, що допоможуть у реєстрації анкет і перевірці документів . Так в Нововолинську адвокат бере за перевірку документів на карту поляка -50 доларів ,а за реєстрацію на сайті 200 доларів з людини.! ОЦЕ ВИСТАВА"!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus