USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Грузинські запальні танці і українське весілля з Донбасу – у Луцьку

23 Серпня 2016 23:10
Відроджений фестиваль «Поліське літо з фольклором-2016» продовжує дивувати лучан та гостей міста. Масштабне дійство, під час якого глядачі мають нагоду торкнутися мистецтва екзотичних країн та відчути теплоту українського фольклору, триває у Луцьку.

Нагадаємо, цього року фестиваль, який тривалий час був візитівкою міста, а згодом, не проводився через відсутність фінансування, відродився у 2016 році.

Після чотирирічної перерви, фестиваль «Поліське літо з фольклором» зібрав 7 зарубіжних та 21 колектив з України.

З 1994 року організатором фестивалю виступає Палац культури міста Луцька. Цьогоріч «Поліське літо з фольклором» повернулося у Луцьк завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Волинської обласної ради та Луцької міськради.

До слова, фонд «Тільки разом» не випадково став спонсором цього дійства, адже вже шостий рік працює у рамках програми «Культура та духовність», реалізовуючи низку проектів на підтримку волинських колективів, театрального мистецтва.

Відкриття 14-го міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» відбулося 21 серпня у Луцькому замку. Сьогодні, 23 серпня відбувся третій концертний день, під час якого глядачі мали нагоду побачити виступи колективів з Кіпру, Тайваню, Грузії, Білорусі та України.
Першими з гостей виступав творчий колектив з Кіпру, який має на меті познайомити якомога більшу аудиторію людей з творчістю свого народу.
Наступними в яскравих костюмах були представники Тайваню, які познайомили лучан з давніми традиціями свого народу. Незабутні емоції під екзотичні східні мелодії отримали глядачі під час перегляду яскравого номеру.
Виступ, власне, складався з двох частин. У першій учасники колективу представили елементи бойового мистецтва.
А друга частина виступу містила в собі танці з віялами.
Що ж до представників Грузії, то запальні танці не залишили байдужими жодного глядача. Під час їх виступу тільки було й чути оплески та захоплені вигуки.
Полюбився лучанам і виступ білоруса Михайла Синяка, який захоплюється музикою з дитинства.
На «Поліське літо» приїхали також колективи з різних куточків України. Зокрема, свої танцювальні номери привезли гості із Запоріжжя. А колектив з міста Волноваха Донецької області показав фрагмент українського весілля: з вбиранням нареченої, викупом та весільними співами. Представники колективу розповіли: у їхньому місті живуть чимало вихідців з Чернігівщини, тож костюми і традиції відтворені цього регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ех Показати IP 23 Серпня 2016 23:58
гуляй народ война ідьот!
Ідіот до Ех Показати IP 24 Серпня 2016 02:19
Це за воз'єднання народів,дурень,а не "Гуляй народ"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus