USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Холмська Богородиця потрапить у «100 святинь Великої Волині»

18 Січня 2011 12:58
Рівненський фотохудожник Олександр Харват та мистецтвознавець Микола Бендюк планують у цьому році видати фотоальбоми «Сто святинь Великої Волині» і «До футбольного Олімпу шляхами Великої Волині».
До альбомів мають увійти матеріали, зібрані на території Великої Волині, а це – Рівненська, Волинська області, частини Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Житомирської, повідомляє Рівненська ОДТРК.
Альбоми мають бути орієнтовані не тільки на місцевих жителів, а й на туристів, які проїжджатимуть через цю територію під час чемпіонату Європи з футболу.
Та головною метою називають те, що визначні місця та пам’ятки культури і мистецтва треба об’єднати й увіковічнити у справді якісному виданні.
В альбомі до Євро-2012 автори планують вмістити понад дві сотні світлин та краєзнавчих пояснень про визначні місця та пам’ятки архітектури.
У проекті «100 святинь Великої Волині» буде вміщено знімки переважно ікон. Головною автори називають Холмську Богородицю 13-го століття, яка знаходиться у Луцьку.
Які ще експонати увійдуть до альбому – автори радимуться з фахівцями.
«Буде питання з предметами, які є в приватних збірках, – розповідає краєзнавець Микола Бендюк. – Якщо ще з колекціонерами Рівненської області були якісь контакти і ми могли вільно з ними спілкуватись, то в інших областях буде трохи важче. А з музеями ні, бо ми контактуєм, допомагаєм один одному».
Скількома примірниками вийдуть альбоми – усе залежить від того, скільки спонсорів вдасться на це знайти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus