USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Художники Волині нарікають, що 20 років сидять без презентаційного альбому

24 Січня 2011 16:10
Волинські художники вже протягом 20 років ніяк не знайдуть коштів на видання спільного альбому. Нині ж вони шукають 12 тисяч гривень, аби видати хоча б півтисячі примірників.

Про це говорили 24 січня на засіданні постійної депутатської комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації.

До членів комісії з проханням посприяти у виданні презентаційного альбому творчості волинських майстрів пензля звернувся голова правління обласної організації Національної спілки художників України Володимир Марчук.

Він розповів, що вже протягом двох десятиліть волинські художники не видавали спільного альбому, який би міг відображати повну картину про творчість художників-волинян. Причина одна – ніяк не вдається знайти кошти, бідкається він.

Однак, як розповів Марчук, цьогоріч спілка художників таки планує видати таку презентаційну книгу. Оскільки спонсори на такі творчі проекти не відгукуються, грошей на видання Марчук прийшов просити у депутатів облради.

«Ми плануємо видати хоча б 500 примірників. На це потрібно 12 тисяч гривень. В цю суму входить лише вартість паперу та поліграфічні послуги. Все інше зробимо своїми силами», – запевнив членів депутатської комісії він.

Депутати комісії запевнили, що забезпечать фінансування проекту, як тільки їм нададуть чіткий кошторис і макет видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дилетант Показати IP 24 Січня 2011 17:14
Сердешні...А що ,художникам в США чи у Європі каталоги спонсорують народні депутати ?...ржу німагу...
ЧУЙна Показати IP 24 Січня 2011 20:18
Та за стільки років вже могли й скинутися, адже свої картини таки ж продавав кожен наш місцевий "Рембрандт")))
***** Показати IP 25 Січня 2011 12:21
Так прості смерті просто таки зобов"язані всіляко полегшувати життя "геніям", а кожен, таки кожен,хто пише чи малює та голосно заявляє про це - обов"язково талант, а ми в своїй сірості вперто не бажаємо цього розуміти та не купуємо їхні картини -шедеври, та книги, які колись стануть класикою, а ми противні, цього не розуміємо.
художник Глущенко Показати IP 26 Січня 2011 14:49
ото які ж ви всі злі до творчих особистостей... до речі, ці художнички там непогано влаштувалися - майстерні на балансі бюджету...щодо продажу картин - з цим кепсько...треба бути здичавілим невігласом, щоб купувати "картини" луцьких псевдохудожників...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus