USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кіно про Майдан показали у Німеччині

20 Лютого 2015 13:30
Для популяризації української культури за кордоном та підсилення національного духу, українське кіно про події на Майдані показали у Гамбурзі. Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк".

Показ стрічки "Сильніше ніж зброя" відбувся за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк", студії "ВАВИЛОН’13", організації "ArtMaidan" та активістів з України (Луцьк) та Німеччини (Ганновер та інші міста).



Найголовніше завдання стрічки – показати народження й перші рішучі кроки громадянського суспільства, адже останні події в країні свідчать передусім про формування в українців нової громадянської свідомості, в осерді якої – самоорганізація, солідарність та відстоювання природних людських прав.

Як повідомляє "Volyn Times", проросійсько налаштовані жителі Гамбурга намагалися завадити показу фільму "Сильніше, ніж зброя", але останньої миті передумали - чи то поява поліції справила враження, чи запрошення директора кінотеатру до діалогу спонукала їх змінити плани.

"Ми — демократична країна, кожен має право на висловлення думки", - пояснив позицію правоохоронців один із поліцаїв. Директор кінотеатру "Метрополіс", де мав відбутися показ, своєю чергою, запропонував проросійським активістам долучитися до перегляду.

"Ми запрошуємо усіх бажаючих подивитися фільм, а потому — подискутувати із запрошеним з України гостем", - запропонував директор кінотеатру.

Після цього демонстрацію відмінили.

Зі слів Юлії Марушко, засновниці "ArtMaidan", майже 200 глядачів подивилися історію, яка показує фундаментальну трансформацію української нації через людську жертву і боротьбу.



“Дуже цікаво подивитися матеріал без коментатора, який усе пояснює”, - поділився враженнями німецький студент.

"Велика подяка операторам, які, ризикуючи своїм життям, донесли нам інформацію. Важко підібрати правильні слова", - зазначив ще один глядач.

"#BABYLON'13 — це певне об'єднання, в якому немає головних людей, кожен займається тим, чим може. Я — продюсер, але не в тому розумінні, що я керую цим проектом. Я роблю те, що вмію робити", - сказав представник творчої групи #BABYLON'13 Ігор Савиченко.



Після показу виникла дискусія, під час якої німецькою, англійською, російською та українською мовами глядачі отримували відповіді на свої запитання. Вони також поділилися міркуваннями, як можна протистояти потужній російській пропаганді, що діє і в Німеччині.

Варто зазначити, що наступний кінопоказ запланований на 1 березня у Ганновері. А навесні 2015 року крізь призму документального кіно =BABYLON'13 на події в Україні подивляться жителі Мюнхена, Франкфурта, Бремена, Кьольна, Ляйпціга, Штутгара.

Показ супроводжує мандрівна виставка української художниці Юлії Марушко "100 - жертви Майдану".



Організатори: "ArtMaidan" спільно з Українським Кіноклубом в Берліні, за підтримки Генерального Консульства України в Гамбурзі, громадської благодійної організації "Feine Ukraine", благодійної організації “Herz für die Ukraine”, спонсорська підтримка - Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк". Переклад субтитрів на німецьку мову: Віталій Олійник, Софія Онуфрів, Наталя Шляйхер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus