USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанин «вишиває» по дереву. ФОТО

21 Вересня 2010 17:57
Майстер живопису по дереву Ігор Газукін з Луцька створив портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, Ігоря Стравінського, Марії Заньковецької, Володимира Висоцького, а також сучасних українських естрадних співаків.
Його роботи нині експонуються у приміщенні Луцької міської ради, повідомляє офіційний сайт Луцької міської ради.
Як розповідає сам майстер, унікальність його робіт полягає у техніці виконання. Адже, вишивка по дереві – власна авторська техніка, аналогів якій немає у світі, патентується «Українським інститутом промислової власності». За основу робіт автор обирає натуральне дерево (матеріал – липа, рамка – вільха) і методом надрізання ділить полотно на окремі клітинки. Потім за принципом вишивання зафарбовує їх спеціальними розчинами для дерева. Поки що майстер використовує гаму з 15 відтінків, проте планує її розширити. Насамкінець покриває готове полотно поліуретановим або масляним лаком.
Техніка «вишивка по дереві» – народна назва, яка з’явилась не тільки завдяки візуальній схожості на вишивку, але й за принципом виготовлення робіт.
З деревом Ігор Газукін розпочав працювати більше двох років тому: виготовляв рамки для фотографій, портретів. Але, каже, в душі завжди він прагнув більшого – творити красу. Першим витвором став портрет Джоконди, над яким Ігор Газукін працював впродовж місяця.
Шляхом випробування різноманітних підходів до техніки виконання він знайшов свій унікальний стиль.
Довідка. Ігор Газукін майстер «вишивки по дереву». Народився 9 липня 1973 року в Луцьку. Закінчив Луцьке СПТУ №6 за спеціальністю монтажник радіоелектронної апаратури та приладів. Мешкає в Луцьку.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus