USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі митці допоможуть батальйону «Азов»

18 Липня 2014 17:39
Десятки робіт митців із Луцька презентували у рамках виставки-аукціону «Мистецтво задля миру».

Відкриття благодійного аукціону, ініційованого громадською ініціативою «Іскра», відбулося 18 липня у Луцьку.

Десять митців надали 40 власних робіт заради залучення коштів для бійців Батальйону Територіальної Оборони «Азов». Як пояснили художники, цей батальйон їм дуже близький, адже у його лавах перебувають чимало їхніх друзів.
Організатор виставки художниця Маргарита Паламарчук зазначила, що завжди відчувала бажання допомогти, а ідея аукціону виникла ще місяць тому. У художниці були роботи, які вона хотіла віддати заради благої справи. Вона зізналася, що душею та думками перебуває там, де тривають бойові дії, однак єдиною можливістю допомогти бійцям вважає продаж картин на користь тих, хто захищає Україну. З її слів, кількість художників, які долучилися до акції невелика, тому що тут відсутній компенсаційний момент – усі кошти від продажу картин та прикрас передадуть бійцям батальйону «Азов».
Як розповіла художниця Марія Оліферук, яка надала для аукціону дві картини, розписану футболку та прикраси, до участі у благодійному заході митців залучали за допомогою соцмереж. Кожна з робіт має початкову ціну – від 10-30 гривень для прикрас до 100-400 гривень для картин. Цікаво, що окрім лучан однією з майстринь, яка виготовила прикраси з бісеру, стала переселенка з Криму. Дехто з відвідувачів виставки вже встиг придбати витвори митців.
Під час відкриття виставки голова ГІ «Іскра» Андрій Отченаш наголосив, що у нас є одна велика та сильна нація, тож неважливо, що вона поділяється на Схід і Захід – ми були та будемо одним цілим. Коли на Сході триває ворожа окупація, той, хто не може туди поїхати, повинен намагатися принаймні зібрати кошти, які допоможуть бійцям вижити та перемогти ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Казакі впірйоооод Показати IP 18 Липня 2014 22:00
Маргарита, ви просто велика молодчинка, та й картини у вас чудові:)) Іскра - мабуть єдина організація, яка хоча б показує, що діє, звичайоно рівень недостатній...але в порівнянні з іншими він є, тому, молодці!!!
Незалежна думка Показати IP 18 Липня 2014 23:37
Чудові роботи, як і робота цих юних активістів
ПоЦреоЦ Показати IP 19 Липня 2014 20:07
Згоден з всіма вище, правда люди зараз надто непотрібні, геть не реагують на чудові акці!!!
Настя Показати IP 19 Липня 2014 20:09
молодці, хороша ідея
Антинацальянс Показати IP 19 Липня 2014 20:10
А де Альянс прапав??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus