USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Меморіал у Сагрині обіцяють відкрити «найближчим часом»

23 Червня 2010 10:24
Меморіал в польському селі Сагринь присвячений загиблим у 1944 році українцям керівники волинської області обіцяють урочисто відкрити вже «найближчим часом».
Голова облради Анатолій Грицюк на засіданні колегії облради 22 червня дав доручення своєму заступнику Борису Загреві визначитися з датою, коли саме волиняни зможуть відкрити меморіал.
Депутат облради Ігор Гузь зазначив, що відкриття меморіалу затягується вже на кілька років, а на місці трагедії було замордовано близько тисячі українців. З огляду на це депутат поцікавився в голови ВОДА Бориса Клімчука, чи немає в цьому якогось політичного підтексту, і чи планує президент відвідати меморіал при відкритті.
«Що відкривати?..Зробили, впорядкували, помолилися», - відповів Клімчук. Проте, пообіцяв зв’язатися з польським керівництвом Люблінського воєводства, аби спільно відкрити меморіал на регіональному рівні.
Чи прийме участь президент Віктор Янукович у відкриті не відомо. «Якщо не поїхав до Сагриню Ющенко, то Янукович тим більше не поїде», - додав Анатолій Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
. Показати IP 23 Червня 2010 12:21
Ось вам і позиція голови ОДА.А там закатовано більше тисячі наших українців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus