USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Музичний вечір у Луцьку - в стилі «rock’n’love»

9 Листопада 2014 15:15
Із акустичною програмою у Луцьку виступив музикант, уродженець Росії, по духу українець – Тимофій Мороховець. Для волинян він зіграв музику, яка, з його слів, йде із самого серця.

Виступ музиканта відбувся вчора, 8-го листопада, в обласному центрі. Про свій проект у Луцьку Тимофій Мороховець (гурт PanKe Shava) розповів Інформаційному агентству Волинські Новини.

«Вчора ми презентували для лучан те, що є глибоко в душі. Цікаво спробувати щось нове, зокрема, акустична програма, яка була наповнена лірикою. Зазвичай, коли я виступаю з гуртом, то тоді відчуваєш за собою армію, а тут ти сам перед слухачами і повністю відкритий. У таких випадках, коли ти один на один із слухачем, то в жодному разі фальш не пройде, слухач усе відчуває, його не обманути. Мій виступ вдався, були гучні аплодисменти, окрім того, позитивні відгуки місцевих музичних критиків», - розповідає Тимофій Мороховець, який є вокалістом гурту PanKe Shava, автором пісень, композитором.

Зауважимо, що Тимофій народився в Росії в Смоленській області у місті, якого ніколи не було і немає.

«В Україну я приїхав у 1999-му році на навчання в київському університеті. А до того я жив у Росії. Цікавим є той факт, що народився я у «польовому шпиталі» в тимчасовому містечку, де люди жили у вагончиках допоки йшло будівництво. В свідоцтві про народження мені написали у графі де народився: «польове містечко», по-суті, як такої назви міста немає, і такого міста не було взагалі і зараз немає, бо після будівництва усі роз’їхалися в різні міста.

Я з дитинства мав музичний хист, закінчив музичну школу. А вже в Києві створив свій перший музичний гурт «Повітряний змій». Втім, потрібні були кошти на прожиття і робота витіснила музику на другий план, однак вже у 2005-му році я поїхав у Львів і створив новий музичний гурт PanKe Shava. Перші наші репетиції були на вулиці, потім нас побачили, запросили на фестиваль і закрутилося», - пригадує музичні сходинки професійного росту Тимофій.
На сьогоднішній день гурт PanKe Shava грає музику, яку можна описати як «rock’n’love» з елементами етно-музики. Його пісні звучать українською, польською мовами.

«Зараз складний у країні час і те, що робиться із зовні – впливає на творчих людей із середини, емоційно важко. Ми співали на Майдані, спеціально під свої виступи писали пісні. Вже пізніше ми їздили з виступами в Слов’янськ і Краматорськ, аби підтримати наших українських солдатів. Я знаю, що зараз багато музикантів відчувають емоційну виснаженість, ментальну пустку, адже дуже важко стояти осторонь цих подій. Зокрема, в моїй творчості зараз з’явилося більше лірики», - аналізує музикант.

Та додає, що все ж, українське суспільство змінилося на краще і безповоротно, адже зміни відбулися і в головах людей і в душах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus