USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині презентували книгу про Народний Рух

15 Жовтня 2016 08:00
Презентація книги Валентина Малиновського про Народний Рух відбулася в Рожищі.

Символічно, що презентація книги доктора наук, професора Східноєвропейського Національного Університету імені Лесі Українки Валентина Малиновського «Становлення і діяльність Народного Руху в Рожищенському районі» відбулася 14 жовтня, у День захисника України. Адже саме представники Народного Руху України на чолі з В’ячеславом Чорноволом на початку дев’яностих стали першими, хто виявив протест проти існуючого комуністичного режиму, хто боровся за вільну Україну.

До слова, весною автор шукав меценатів для видавництва книги.

У монографії висвітлені події, пов’язані із зародженням та діяльністю Рожищенської районної організації Народного Руху, яку в 1991-1993 році і очолював Валентин Малиновський.

Книга охоплює події з 1989 по 1993 рік – часи, коли на теренах району з’явилась свідома когорта патріотів, які прагнули незалежності України, тому й мужньо виступали проти існуючого комуністичного режиму.

У книзі використані численні архівні джерела, свідчення очевидців, документи тогочасного періоду діяльності Народного Руху в районі, які зараз вже є історичними документами про перші паростки зародження боротьби за вільну Україну на теренах краю. Ця монографія буде цікавою не тільки краєзнавцям, дослідникам історії, а й кожному, хто прагне більше дізнатися про рідний край. А особливо старшокласникам, адже в книзі є розповіді про їхніх близьких і знайомих, про їхніх дідусів, які не побоялися виступити проти існуючого режиму, згуртувались і виступили потужною силою, яка таки спровокувала зміни в житті громади. Вони стали справжніми захисниками незалежної України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
в Показати IP 15 Жовтня 2016 10:24
в списках чорної каси регіоналів є навіть відомі діячі народного руху
Рожище Показати IP 15 Жовтня 2016 12:50
Цей"проффесор"сидячи в ОДА на нікому непотрібній посаді строчив дисертації при всіх владах.Скажіть,який ккд цих дисертацій.Що можуть навчитись у нього студенти крім бла-бла-бла.
Антон Макарук до Рожище Показати IP 1 Грудня 2016 22:51
Ви,чоловіче-"Рожище",не майте привички обливати брудом людей,яких не знаєте,бо рухівці,на відміну від вас,добре,знають Валентина Ярославовича,як високоосвічену,інтелігентну, порядну та відповідальну людину з вираженим відчуттям патріотизму і моральності ! Не гнівіть Бога ! Вийміть "колоду" з ока свого...
Корсак до Рожище Показати IP 15 Жовтня 2016 21:38
Зато я маю пожитеву 25 відсотків добавку до всього
До писаки Рожище Показати IP 23 Жовтня 2016 17:34
Таки завжди знайдеться якесь ч*о, що нічого взагалі у житті не зробило, але буде ґадити інших, які чогось досягли у житті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus