USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Джаз Коктебелі» в Криму будуть і журналісти з Волині

7 Вересня 2010 18:56
10 вересня 2010 року в Криму, на славнозвісній сцені NuJazz Stage, стартує найграндіозніший джазовий Open Air – фестиваль «Джаз Коктебель». На фестиваль запросили і представника журналістської братії з Волині.

Право ексклюзивно представляти волинську журналістику на цьому фестивалі організатори надали члену НСЖУ та Волинської незалежної медіа-профспілки, директору департаменту інформаційної політики Луцької міської ради Олександру Пирожику.


За інформацією прес-служби ТМ «Коктебель», що вже 8 років поспіль організовує це величне дійство, цьогоріч фестиваль відбуватиметься 9-12 вересня і пройде на двох головних сценах – NuJazz Stage та Волошинскій сцені в саду Будинку-Музею поета Максиміліана Волошина.
Історія Восьмого щорічного міжнародного фестивалю «Джаз Коктебель» розпочалась у 2003 році з ініціативи українського культуртрегера Лілії Млинарич та російського журналіста Дмитра Кисельова. Всі ці роки організаторам вдається еволюціонувати і продовжувати протестувати проти сірості та нав’язливості оточуючої комерційної «попси», яка негативно впливає на молодь, не спонукаючи її задумуватись над дійсними цінностями мистецтва. Фестиваль покликаний сфокусувати увагу суспільства на відновленні культурних пам’яток Коктебеля, підняти дух традицій культурної еліти, закладений Максиміліаном Волошиним на початку ХХ століття, він возвеличує й наповнює серця і душі фестивальних гурманів енергетикою живої музики.
«Джаз Коктебель» – найбільший джазовий Open Air, аналогів якому нема в Україні, а також відкрита формація, завжди готова до сприйняття всього нового, енергійного та життєздатного. Недарма бренд «Джаз Коктебеля» за вісім років існування фестивалю переріс зі звичайної назви культурного заходу в своєрідний символ – якості, творчості та відкритості. Поселення Коктебель – це і Країна коньяків, і унікальне місце, пронизане потоками вільної творчої енергії та прекрасне місце для насолодження новою та яскравою музикою на березі Чорного моря!
Вже традиційно, протягом багатьох років, ТМ «Коктебель» підтримує це яскраве і незабутнє дійство і залишається відданим другом та партнером фестивалю. Ця музика дарує унікальну атмосферу свята і натхнення для наших думок та інтуїції, які дають змогу побачити світ з нової перспективи. Тож хай це свято ніколи не закінчується, а з року в рік збирає все більше фестивальної публіки у знаменитій Країні коньяків Коктебель!
Цьогоріч слухачів NuJazz сцени порадують справжні зірки вітчизняної та зарубіжної музики: загадкові скндінави FAERD Trio, неперевершений кабаре-бренд із Білорусі «Срібне весілля», Олег Скрипка із джаз-кабаре «Забави» та легендарна російська група «Аукціон» – зі спеціальною програмою, яку можна буде почути тільки на фестивалі в Коктебелі. Гостей фестивалю очікує незабутня зустріч із титаном світового джазу – американським барабанщиком Елом Фостером та давнім другом фестивалю, «душою і голосом» групи DePhazz», невтомним Карлом Фрієрсоном. Волошинська сцена зустріне джазових гурманів ідеальною концептуальною імпровізованою музикою добре відомих і молодих талановитих музикантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знайомий Показати IP 7 Вересня 2010 22:02
Саша Пирожик - шанувальник джазу??? ггггг)))))
Журналюга Показати IP 8 Вересня 2010 10:55
Туди не Пирожика, а Клімчука треба було запрошувати. Згадайте, як він виджазав під джаз у Луцьку: http://www.volynnews.com/news/culture/klimchuk_spiymav_dzhazovyy_kayf_i_zatantsyuvav_foto/ Цікаво, Пирожик буде таким же?
Здогадливий Показати IP 8 Вересня 2010 11:58
Пирожик трохи хитріший, їде туди, де ніхто з місцевих не буде його бачити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus