USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Одеська художниця ділилася з лучанами сяйвом

11 Березня 2015 18:25
Художниця-життєлюб Марина Яндоленко презентувала свої мистецькі експерименти у Луцьку.

Відкриття виставки художниці Марини Яндоленко відбулося 11 березня у Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України.

До Луцька мисткиня з Одеси, учасниця всеукраїнських виставок та пленерів, завітала на запрошення луцької художниці Тетяни Мялковської. Виставка, яку вона презентує, є ретроспективною: художниця працює у різних жанрах та стилях, шукаючи свій, тож виставка має назву «Традиції. Пошук. Експерименти». До неї увійшли картини, створені у 2009-2015 роках.

Мистецтвом автор виставки займається майже з народження, а малює, відколи себе пам’ятає. Марина Яндоленко зізналася, що у дитинстві мріяла стати художником-анімалістом. На її картинах зараз – багатоповерхівки рідного спального району, улюблені тварини – коти, автопортрети.

Мисткиня розповіла, що Луцьк вже встиг стати її улюбленим містом, хоча вона тут лише вдруге. Зараз вона робить світлини вуличок міста, а вдома планує створити серію пейзажів Луцька. З її слів, це спокійне європейське місто з невеликими будиночками. Художниця зауважила, що втомилася від шумної Одеси, тому потребує такого спокою.



Марина Яндоленко розповіла,що у неї є серія робіт, присвячених відомому виконавцю та автору пісень Віктору Цою, так, у рамках виставки можна побачити полотно «Тролейбус, який йде на схід», названий, як пісня гурту «Кіно».



За картинами можна вгадати настрій художниці: під час пленеру на Закарпатті їй було дуже радісно, що можна побачити у роботах, представлених у Луцьку. Тоді вона малювала копички сіна протягом десяти днів. Авторка робіт зізнається, що відкриває душу повністю у своїх картинах.



Найяскравіші та найнезвичніші картини зібрані в останній залі галереї. З дитинства художниця обожнювала яскраві кольори, тож попри те, що в училищі їй казали про те, що потрібно стримувати гаму, змішувати барви, щоб це виглядало серйозно, вона створила низку надзвичайно строкатих та яскравих робіт.



Під час презентації виставки Тетяна Мялковська розповіла, що познайомилася з одеською художницею через інтернет. Невдовзі Марина Яндоленко потрапила до складу творчої групи під час пленеру в Карпатах, де вони два тижні працювали разом.

«Мене вразила величезна працелюбність Марини, о 5 ранку вона йшла в гори та пізно ввечері поверталася. Вона сама обійшла всі околиці, багато працювала. Ми були вражені експериментами, які вона реалізовувала на ходу», - розповіла Тетяна Мялковська.



Вона зізналася, що під час підготовки луцької виставки складалося враження, що це ретроспектива принаймні п’ятьох значних художників, такими різноманітними були теми робіт.

До слова, в Одесі авторка виставки була організатором проекту «Ангели для кіборгів», створивши чимало сакральних картин. Кошти, зібрані від продажу цих робіт, перераховували Одеському шпиталю.

«Мені дуже подобається життя, і мені хочеться поділитися цим з глядачами. Мені дуже подобається у Луцьку, я радію та хотіла б з вами поділитися цим сяйвом», - звернулася до відвідувачів галереї Марина Яндоленко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Березня 2015 22:38
Многие дошкольники рисуют лучше этой великой художницы.
!"№;;%? Показати IP 16 Квітня 2015 09:27
суперпрофесіонали з волинських новин спеціально фоткають всі роботи на виставках, щоб наші задроти взагалі не вилазили з своїх нір, а дивилися виставки на волинських новинах?? нове слово у журналістиці)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus