USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оскар 2010: Тріумф «Повелителя бурі» і другорядні нагороди для «Аватара»

8 Березня 2010 14:18
Кетрін Бігелоу стала першою жінкою, яка отримала нагороду у номінації «Найкращий режисер». Бігелоу – колишня дружина Джеймса Кемерона, який теж був у цій номінації, але нагороду не здобув.
Найбільш касовий фільм усіх часів і народів «Аватар» Джеймса Кемерона залишив 82-у церемонію нагородження «Оскара» з трьома другорядними нагородами.
Натомість абсолютним тріумфатором стала стрічка «Повелитель бурі». Її режисер Кетрін Бігелоу відтепер ще й перша жінка, яка отримала «Оскар» у номінації «Кращий режисер».
Стрічка про війну в Іраку «Повелитель бурі» та фільм про життя неземної Пандори «Аатр» були лідерами за кількістю номінацій за «Оскари». Кожен фільм боровся за нагороду аж у дев\'яти різних категоріях.
Переможцем цих «змагань» став «Повелитель бурі». Водночас, «Аватар» отримав нагороди лише у номінаціях «найкраща робота художника-постановщика», «найкраща операторська робота» та «найкращі спецефекти».
А «Повелитель бурі» здобув аж шість «Оскарів». Серед них - «найкращий фільм», «найкращий режисер», а також за найкращі монтаж, монтаж звуку, звук та оригінальний сценарій.
Кетрін Бігелоу стала першою жінкою, яка отримала нагороду у номінації «Найкращий режисер». Бігелоу - колишня дружина Джеймса Кемерона, який теж був у цій номінації, але нагороду не здобув.
Барбара Стрейзанд, яка оголошувала переможця у номінації «Найкращий режисер» після відкриття конверту сказала: «Що ж, час настав». І під бурхливі овації залу на сцену піднялась перша жінка режисер, яка здобула таку нагороду.
«Це не можна інакше описати – момент усього життя», - сказала Кетрін Бігелоу, отримуючи «Оскара», передає Українська правда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Evil Показати IP 8 Березня 2010 16:01
Прямо ножа в серце...Йолкі-палкі
seal Показати IP 8 Березня 2010 18:37
А, що - навіть дуже символічно, що на свято 8Березня перемогу вперше здобула жінка-режисер! І трагедії в цьому я особисто не вбачаю. "Аватар", безумовно, фільм цікавий, але ж там процентів з вісімдесят це комп"ютерна графіка та спецефекти (за що фільм заслужено і отримав "Оскара"), а не безпосередня гра живих акторів. Та й, мабуть, реальна війна в Іраці переймає все ж таки більше, ніж видумані події на фантастичній Пандорі. PS: до Evil - так, що сильно не переймайтесь. Он і Ви сьогодні (судячи з лічильника) здобули свою перемогу. Прийміть мої щирі вітання з цією подією. Ну і, заодне, Вас і всіх жінок з святом Весни.
Evil Показати IP 8 Березня 2010 19:08
Колись я читала, що мистецтво покликане відволікти нас від дійсності, від буденності. Насильство, смерть і війна - не ті речі, які відволікають... А на рахунок перемоги, хотілося б передати її Снапу, він прагнув її більше, аніж спілкування. За привітання щиро вдячна :)
seal Показати IP 8 Березня 2010 19:25
Та воно, то так. Але, як на мене, останнім часом події у світі розгортаються так, що як буденність ми починаємо сприймати війну в Ірані, військові події в Афганістані, тій й же Грузії минулого літа та інших "гарячих" точках. Та й не всі насправді хочуть почути про це. А ось за допомогою художнього фільму (та тепер ще й "оскароносного"), який з великою достовірністю передає весь той кошмар, який доводиться переживати військовим та мирним жителям "гарячих" точок нашої планети, можна стряхнути буденність з рядових громадян, далеких від розуміння "що таке війна".
Evil Показати IP 8 Березня 2010 20:47
А я не можу таких фільмів дивитися, от навіть вчора, після перегляду (по раз сьомий) Титаніка, я не могла заснути до години 3...І знаєте, кого мені там найбільше шкода? Музикантів. І знаєте, за що я полюбила Камерона? Вміє він вихопти якийсь один, здавалося б, зовсім сторонній момент, від якого відбирається здатність дихати. І зовсім не хочеться думати про війни, які руйнують епохи і країни. Абсолютно.
seal Показати IP 9 Березня 2010 08:28
До Evil 8 березня, 20:47. Знаєте, є така розумна істина - про смаки не сперечаються. Я, наприклад, терпіти не можу мелодрами. "Титанік" дивився, але не за один раз, а частинами. Фільм, безумовно, непоганий і таланту Камерона я не применшую. Але мене особисто він не дуже вразив. Навіть "Аватар" дивився з більшим задоволенням. Чомусь мені подобаються фільми, події в яких розгортаються більш динамічно. Але, повторюся - кожному своє і кожен вправі вибирати фільми для перегляду на свій смак.
Evil Показати IP 9 Березня 2010 18:25
До seal. Я мелодрами теж не надто, тому мені в Титаніку головні герої не сподобалися, а от музик та кораблик шкода. А фільми люблю на кшталт "Законослухняного громадянина", "Особливо небезпечний", "Подарунок". Але по можливості стараюся переглянути всі нові фільми, що виходять. Для різноманітності. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus