USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Палац культури у Луцьку святкує 60-літній ювілей

8 Листопада 2017 20:11
Від Будинку культури до Палацу: за 60 років з українською культурою познайомили Європу, Китай та Америку. А для волинян Палац культури став центром, який щороку збирає тисячі глядачів.

Урочистості з нагоди 60-річчя від дня створення закладу відбулися 8 листопада.

Директор Палацу культури Луцька, заслужений діяч мистецтв Юрій Войнаровський пишається тим, що очолює такий заклад.

«На сьогодні ми маємо 10 народних колективів та один дитячий зразковий, які є гордістю не лише міста, а й країни. Також маємо понад 2 тисячі учасників гуртків та понад 100 тисяч відвідувачів у рік. Також Палац культури є засновником фестивалю «Поліське літо з фольклором», який відбувається раз у два роки», - розповідає Юрій Войнаровський.
Привітав з ювілеєм іменинників виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«Палац культури сьогодні іменинник, а 60 років це визначальна дата для такого закладу, який є культурним центром не лише для Луцька, а й для області. Тут відбуваються чудові концерти, вирує мистецьке життя, проявляється творчість. Бажаю й у майбутньому нових досягнень та вдячних на аплодисменти глядачів», - каже посадовець.
Учасниця народної аматорської хорової капели «Посвіт» пані Любов розповіла, що зараз вони виконують велику роль у патріотичному вихованні молоді.

«Ми щасливі, що сюди приходимо, адже даруємо людям щастя й самі надихаємося. На початках було важко, бо влада не сприймала українську культуру, народну пісню, адже це був радянський час. Але ми патріоти, любимо свою пісню, Україну і несемо нашу культуру різним поколінням. Зараз часто виступаємо у школах, розповідаємо про історію українського народу, традиції й ми бачимо, як зростає національна свідомість», - розповіла пані Любов.
Учасникам заходу показали історію закладу, яка бере свій початок із 1957 року. Це був не лише мистецький, а й духовний центр Волині, де вирувало мистецьке життя. А на другому поверсі була дискотека, куди приходили близько 400 людей. Також у закладі показували й театралізовані вистави.

Палац культури - це десятки колективів, про які знають в усьому світі. Для прикладу, народний аматорський ансамбль танцю «Волинянка», заснований у 1960 року, за цей час виступив у Китаї, Америці, об'їздив ледь не всю Європу.

А для того, аби про історію розвитку цього культурного центру знали більше, в Палаці культури мають намір створити музей, адже показати тут справді є що.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хрущев Показати IP 8 Листопада 2017 21:33
открыт был к годовщине революции)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus