USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перший канал розфарбує Попелюшку

30 Листопада 2009 19:05

Перший канал продовжить розфарбовування класичних радянських фільмів: канал розфарбує чорно-білий фільм «Попелюшка», знятий в СРСР у 1947 році і відреставрований на кіностудії «Мосфільм» у 1967 році.
«Попелюшку» зняли в СРСР у 1947 році за п\'єсою Євгена Шварца, в основу якої був покладений знаменитий сюжет Шарля Перро. Режисерами були Надія Кошеверова і Михайло Шапіро. «Попелюшка» стала для них вершиною успіху.
Одну з найбільш пам\'ятних ролей – Короля – тут зіграв Ераст Гарін. Попелюшкою стала Яніна Жеймо, її Батьком – Василь Меркур’єв, мачуха – Фаїна Раневська, Прекрасним принцом – Олексій Консовський. Костюми і декорації робили за ескізами знаменитого театрального художника Миколи Акімова.
У 1967 році картина була відреставрована на кіностудії «Мосфільм», але рівень реставрації не дозволив фільму без втрат «дожитии» до сьогоднішніх днів. Крім Попелюшки, Перший канал також планує розфарбувати такі картини, як «Подкидыш», «Волга-Волга» і «Веселые ребята» - пише Кореспондент.
На Першому каналі відзначили, що весь пакет картин, що піддався зараз розмальовуванню, - фільми, які погано збереглися. Тому в першу чергу мова йшла про реставрацію. А разом з реставрацією вирішили провести і колоризацію, щоб наблизити старе кіно до молодого глядача.
Нагадаємо, раніше колоризації зазнали такі кінострічки як «Сімнадцять миттєвостей весни» і «В бій ідуть одні старики».
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 30 Листопада 2009 22:46
аби вміло кольори підбирали, хоча й чорно-біле кіно не зовсім погане
Таня Показати IP 1 Грудня 2009 09:07
Можливо й вийде щось непогане, хоча зараз є великий вибір для глядача. То ж треба добре попрацювати щоб завоювати публіку.
seal Показати IP 1 Грудня 2009 15:52
Ідея з кольорування старих фільмів, як на мене, дуже цікава. Із задоволенням дивився кольрові версії "В бой идут одни старики" та "17 мгновений весны". Це ті фільми, які можна дивитись і дивитись. А колір значно покращує візуальне сприйняття. І весь фільм сприймається якось по-новому, цікавіше. Так що з нетерпінням буду чекати виходу кольрових версій інших фільмів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus