USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сергій Жадан отримає премію 3 тисячі євро

14 Грудня 2009 10:57
Лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського 2009 року став письменник Сергій Жадан. До фіналу також увійшли письменниці Таня Малярчук і Наталя Сняданко.
Сергій Жадан отримає премію у розмірі 3 тисячі євро. Крім того, він зможе пройти стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща GAUDE POLONIA для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи. Стипендіальна програма триватиме з 1 лютого до 31 липня 2010 року – повідомляє Телекритика.
Довідково:
Літературна премія ім. Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року і вручається Польським Інститутом у Києві «за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання».
2007 року у конкурсі взяли участь 22 українські письменники. Фіналістами премії стали українські письменники Наталка Сняданко, Тарас Прохасько і Сергій Жадан, які пройшли два етапи відбору - відкрите висунення кандидатів широкою читацькою аудиторією і відбір членами міжнародного журі у складі відомих критиків, письменників та журналістів: Юрія Андруховича, Богуміли Бердиховської, Олександра Богуцького, Тамари Гундорової та директора Польського Інституту в Києві Єжи Онуха.
Лауреатом першої премії 2007 року став Тарас Прохасько.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 14 Грудня 2009 15:22
Молодець, приєднуюся до вітань. 3 тисячі євро стане і хорошим стимулом і гарною підмогою у книговидавничій справі письменника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus