USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Слапчук і Вербич стали лауреатами премії Куліша

4 Березня 2011 14:37
Лучанин Василь Слапчук очолив список лауреатів літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за 2011 рік.
Цю відзнаку 1 березня 2011 року за сприяння міжнародних громадських організацій заснували ГО «Оберіг-Чернігів» та Волинське товариство «Світязь» – для розвитку вітчизняного книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів, - повідомляє Волинська правда.
Журі назвало п'ятьох цьогорічних лауреатів. Перший серед них лучанин Василь Слапчук за збірку поезії «Золоті куполи».
Серед лауреатів – і лучанин Віктор Вербич за книги «Карб єдиної дороги» і «За ширмою дощу».
Про це розповів голова журі, письменник, доктор наук із соціальних комунікацій, старший науковий співробітник Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Ігор Павлюк.
Лауреатом премії став також письменник, завідувач редакції радіо ТРА «Новий Чернігів», почесний професор Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Сергій Дзюба з Чернігова – за збірку поезії «У липні наших літ» та книги спецрепортажів із радіоверсіями «Тато у декретній відпустці», «Як я був агентом ЦРУ» та «Ловець снів».
Крім того, премії імені Пантелеймона Куліша удостоєні тернополянин Петро Сорока за книгу «На захід від спадаючого сонця» і серію денників останніх років, заступник голови Благодійного фонду імені двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого Олександр Шкурат з міста Чернігова за меценатську діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
письменник Цюриць Показати IP 5 Березня 2011 14:20
...обвал премій на слапчука продовжується...
письменник Цюриць Показати IP 6 Березня 2011 09:36
...обвал премій на Слапчука продовжується...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus