USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Твори волинської письменниці спонукають туристів приїжджати до Луцька

1 Жовтня 2015 18:30
Поки міська влада витрачає гроші на промоцію міста, імідж туристичного об’єкту Луцьку роблять письменники. Одна з них – Надія Гуменюк. Після прочитання книги «Таємниця княжої гори» хлопчик з Житомирщини переконав батьків привезти його до Луцького замку. А письменник Іван Андрусяк під час приїзду до Луцька просив показати замок, де відбуваються події твору.

Майже всі твори волинської письменниці Надії Гуменюк – про Волинь, про Луцьк. Сама письменниця зізнається, пишучи історичні твори, вона дуже ретельно готується до цього, вивчаючи історичні розвідки. Про це вона розповідала луцьким школярам під час зустрічі в ЗОШ №2.

Так, каже письменниця, одна з міських легенд розповідає про Босий міст, який вона описала в своєму творі «Зустріч на Босому мосту».

«Луцьк колись був островом, а навколо нього була вода, протікали дві річки - Стир і Глушець. Там, де зараз Центральний парк, було болото, а до міста вели кілька мостів. Легенда говорить, що був ще вузенький міст-кладка, і якщо в певний день по ньому пройти босоніж, можна потрапити в інші часові виміри. Там тепер парк - мосту немає, але легенда залишилася», - розповідає Надія Гуменюк.

А ось в «Таємниці Княжої гори» безпосередньо описана історія Луцька.

«Мені хотілося написати про історію Луцька. А хто ще може написати про наше місто, як не ми самі?», - зауважує письменниця.

Надія Гуменюк розповідає, що один хлопчик з Житомира, прочитавши книгу «Таємниця Княжої гори», попросив батьків привезти його в Луцький замок. А письменник Іван Андрусяк під час візиту до Луцька, найперше попросив завести до замку і показати тераси, де стояв Маркіян (герой книги).

Додамо, що популяризація туристичних об’єктів через книги – один із промоційних методів. Так, під час відкриття Львівського форуму видавців, мер Львова Андрій Садовий пообіцяв повне покровительство (проживання і харчування) письменникам, які пишуть про місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
школяр Показати IP 1 Жовтня 2015 18:55
В Києві неможливо сісти на поїзд усі їдуть на ескурсії в Луцьк.
лучанин до школяр Показати IP 1 Жовтня 2015 22:03
Ага, до Лисів-Гуменюк в гості!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus