USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку – фотовиставка «Жінки та конфлікт в Україні»

2 Грудня 2016 15:23
2 грудня в Палаці культури міста Луцька відбулося відкриття фотовиставки «Жінки та конфлікт в Україні».

До виставки увійшло майже 40 фотографій, що розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі у важкі часи для України – жінки-солдатки, жінки-лікарки, жінки-добровольці, жінки-волонтерки тощо. Тут представлені фото професійних фотографів, аматорів та жінок, які воюють в АТО.

Ініціатором проведення фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні» в місті Луцьку виступила громадська організація «Розвиток Волині».

Метою фотовиставки є привернення уваги суспільства до проблем ґендерного насильства, а також стимуляції активних дій, спрямованих на подолання насильства щодо жінок і дівчат, адже ґендерне насильство – це порушення прав людини.



Фотовиставка створена Фондом Народонаселення ООН в Україні та Українським Жіночим Фондом у співпраці із Міністерством соціальної політики і вперше була презентована у Києві у грудні 2014 року. Відтоді виставка мандрує Україною: демонстрації за два роки відбулися в Харкові, Вінниці, Сєвєродонецьку, Житомирі, Маріуполі, Білій Церкві, Черкасах, Кіровограді, Дніпрі. Луцьк став останнім містом, де представлена виставка. Надалі фотографії передадуть в архів Фонду Народонаселення ООН.

«Існують традиційні уявлення про відвагу та героїзм з чоловічим обличчям, при цьому роль жінок у досягненні перемоги та миру несправедливо замовчується, – каже голова ГО «Розвиток Волині» Ірина Колковська. – Ця виставка направлена на реконструкцію стереотипних уявлень про другорядність жінки у процесі боротьби за гідність та свободу свого народу. Ці фото покликані відродити справедливість щодо жінки та її ролей в контексті військових дій і суспільних перетворень. Жінки не хочуться війни. Вони прагнуть захистити свій дім, родину, свободу, тому самовіддано беруть участь у протистоянні, як і в тилу, так і на передовій. Якщо людина хоче і може боротися за свободу свого народу, то не важливо якої вона статі чи віку».



Зі слів Ірини Колковської, ці світлини ще раз підкреслюють, наскільки важливим є вклад жінок у розвиток сучасного суспільства.

«Жінки нині роблять дуже багато. Вони не тільки підтримують чоловіків в тилу, а й воюють на передовій. Жінки виконують не лише роботу кухарок, а й працюють снайперами та розвідницями. Вони виконують бойові завдання. Також не покладаючи зусиль уже три роки працюють волонтерки. Це я знаю із власного досвіду. Підтримують, як вміють: шиють, в’яжуть, їздять в АТО й довозять усе необхідне. Хлопці їм дуже вдячні і завжди кажуть: «Без вас жінок не було б і нас», – переконана волонтерка Тетяна Должко.



Фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» триватиме до 16 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus