USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку «Кобзар» зазвучав китайською та французькою мовами

9 Березня 2014 11:25
Чимало лучан зібралось біля пам’ятника Тарасу Шевченку сьогодні, 9 березня, щоб вшанувати його пам’ять тематичним флешмобом. Дійство приурочили до 200 річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Кожен охочий мав змогу вийти до мікрофона та розказати свій улюблений твір великого Кобзаря. До слова, серед учасників флешмобу найбільше було саме молодих людей, було й багато дітей. А от глядацька аудиторія складалася здебільшого з людей поважного віку.

Під час дійства можна було почути Шевченкові «Кавказ», «Лілея», «Думи мої, думи мої», «До Основ’яненка», тощо. А знаменитий на весь світ «Заповіт» прозвучав відразу декількома мовами: російською, англійською, польською, французькою, німецькою та навіть китайською.

До слова, гостям дійства, які прийшли зі своїм «Кобзарем», дарували тематичний календар. А власникам найстаріших видань дарували новенькі. Як розповіли організатори, одним з найстаріших був «Кобзар», виданий ще в 1878 році. Читці ж у винагороду отримували пам’ятні відзнаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus