USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку – масштабний концерт заради дітей, які борються з цукровим діабетом

18 Листопада 2017 18:01
Кошти на потреби дітей, хворих на цукровий діабет збирали під час благодійного заходу у Палаці культури.

Благодійний захід із врученням продуктових наборів для сімей, які виховують дітей з особливими потребами, з нагоди Всесвітнього дня боротьби із цукровим діабетом відбувся 18 листопада у Палаці культури міста Луцька. Захід відбувся за сприяння Луцької міської ради, Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія України» та ГО «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін».

Як розповіла громадська активістка, член ГО «Інсулін» Заріна Дацик, це перший масштабний благодійний концерт, що спрямований на збір коштів для дітей, хворих на цукровий діабет. Головню метою заходу є все ж не збір коштів, а прагнення, щоб люди почули про цю проблему, про існування таких дітей, адже багато хто навіть не підозрює, що маленькі діти можуть бути хворими на цукровий діабет. Зібрані у рамках акції кошти планують спрямувати на витратні матеріали – голки, ланцети, тест-смужки тощо. Певної мети щодо збору коштів не ставлять – будь-яка сума вважатиметься маленькою перемогою, що допоможе не одній дитині.


Голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ, протоієрей Валентин Марчук зі студентами Волинської духовної семінарії поблагословили присутніх. Священик повідомив, що владика Нафанаїл передав вітання та обіцяв передати кошти для підтримки проектів, що реалізує ГО «Інсулін». Він наголосив, що Господь милостивий і ніколи не залишає людину у важкі хвилини життя. Разом зі студентами Валентин Марчук молився, або Бог зглянувся над присутніми.


Секретар Луцької міськради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що 14 листопада увесь світ традиційно звертає увагу на людей, які борються зі страшною хворобою – цукровий діабетом. Світ почав долати цю проблему і у Луцьку також відчувають потребу перемогти цю біду. Минулого року у місті відбувся прорив у цьому напрямку – затвердили програму, яка дозволила виділити майже 900 тисяч гривень на розхідні матеріали, 200 тисяч гривень – на реабілітацію та відпочинок дітей. Він запив, що співпраця триватиме і заходи для підтримки хворих на цукровий діабет триватимуть, а ця зустріч – стане новим кроком у співпраці. Він вручив подарунки присутнім дітям. Своєю чергою, родини отримали продуктові набори від Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія України».


Голова ГО «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін» Ігор Волохань розповів, що у Луцьку випустили «першу ластівку», затвердивши програму «Цукровий діабет», тому що в інших містах України (Дніпрі, Сумах, на Черкащині) після цього почали затверджувати подібні програми.

Під час концерту для дітей та батьків виступали лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів Всеволод Лазука, учасник телешоу «Голос країни 2», соліст гурту «Шанс Music» Юрій Матвійчук, Військовий оркестр Луцького прикордонного загону та інші виконавці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
багато питань Показати IP 18 Листопада 2017 21:29
надто цей маштабний концерт нагадує війсковий марш =)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus