USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - прем'єра

12 Вересня 2014 15:00
Спільно з Генеральним Консульством Республіки Польща у Луцьку театр «ГаРмИдЕр» запрошує 19 вересня на прем’єру вистави «Віткацій є / Віткація немає», яка відбудеться в обласному театрі ляльок.

За допомогою театральної гри ми прагнули пізнати явище польської і світової культури означене словом «Witkacy» («Віткацій»). У ньому — химерний світ художнього бунтаря і культурного провокатора, великий світ письменника, художника і театрала. Наше входження у світ Віткація розпочалося з місця, де він покінчив життя самогубством — містичного дуба у селі Великі Озера на Рівненщині. Перетікло воно у факти й легенди записані нами від жителів цього села. Далі нас закрутило у містифікаціях навколо життя і смерті Віткація. Щораз автор наполегливо диктував кожен крок у процесі постановки уривків його творів «Бляха муха» (переклад Михайла Барбари), «Дюбал Вахазар» і «Шевці». Крім того, він забороняв керуватися звичною життєвою логікою і врешті забажав бути присутнім у сценічному просторі, - пишуть "гармидерівці".

Отак і закрутилася шалена театральна гра. В її основі — документальні свідчення, інтерв’ю і статті про Станіслава Іґнація Віткевича, а також — цитати, уривки драматичних творів та мотиви фотопортретів і картин самого Віткація. Ця гра є приводом для подальшого проникнення у світ непересічного Художника і великого Містифікатора.

Сценарій і постановка: Руслани Порицької
Відео: Олексія Стаднюка
Художник: Павло Порицький
У ролі Віткація — Андрій Фаткулін

Перевтілюються: Дмитро Безвербний, Анатолій Слободенюк, Юлія Яцун, Алла Доманська, Петро Захарчук, Петро Дмитрук, Анастасія Горобець, Тетяна Бондарук, Оксана Бречко, Олексій Стаднюк, Юрій Моклиця, Павло Порицький.

Відео-звукооператор: Роман Яцун
Використана музика: Ігор Стравінський, Peter Brotzmann, Serge Fridd
Висловлюємо подяку: дирекції школи та кімнати-музею С.І. Віткевича в с. Великі Озера, а також жителям цього села.
Вистава відбудеться 19 вересня, о 19:00 у Волинському обласному академічному театрі ляльок за адресою: вул. Кривий Вал, 18.

Вхід вільний



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus