USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку презентували альбом про школу народного малярства

1 Вересня 2014 12:13
Альбом про самобутню школу народного малярства презентували в обласному центрі Волині. Про це інформує День.

Завідувач Художнього музею заслужений працівник культури України Зоя Навроцька каже, що такий альбом – результат десятирічної праці колективу. Ці роки вмістили численні експедиції на хутірець Черуковатиця на межі Львівської та Волинської областей, де мешкає самобутній майстер Василь Парахін, його роботу у школі села Журавники Горохівського району, де він веде гурток і навчає талановиту молодь народній манері живопису та азам іконопису. А також – споруджує церкву Святої Покрови, поставив пам'ятник на могилі українських повстанців, побував зі своїми дітьми на численних виставках, написав посібник “Народна школа українського живопису”.

Книга-альбом має назву “Промінь воскресіння” і знайомить читача із творчою діяльністю Василя Парахіна як засновника школи народного малярства у селі Журавники. На сторінках видання представлено фоторепродукції із творів вчителя та його вихованців, фотозйомка краєвидів, де вони творять і живуть. Осмисленню результатів праці Василя Парахіна, його власного методу навчання дітей, його самовідданого служіння Україні присвячено статті, які розміщені на сторінках альбому. Художнє оформлення, дизайн альбому здійснено фотохудожником Віктором Чухраєм, дизайнером Ольгою Щербою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus