USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Різдвяний фестиваль у Луцьку відбувся трьома мовами

12 Січня 2014 21:17
Під час різдвяного концерту-фестивалю у Луцьку у костелі святого Петра і Павла колядки співали українською, російською і польською мовами.

На фестиваль «Колядо» приїхали 12 вокальних ансамблів, серед яких були представники культури України, Росії, Польщі і Вірменії. Серед них мав місце юнацько-дитячий хор «Токкатіно» з Рівного. Вони, кажуть, вперше приїхали виступити в Луцьку.
Керівник громадської організації «Російський культурний центр» Михайло Кирилов привіз із сусідньої області 32 вокаліста: «Ми співаємо колядки польські, російські і українські. Виконуючи духовний спів, діти починають розуміти, що це не лише спів заради співу, а щось вище - прославляння Бога. Добре, що такі фестивалі є. Музика об’єднує, ми усі слов’янські народи, у нас спільне коріння, а сьогодні є і чимало спільних проблем, але головне те, що це єднає людей, а злагода породжує прогрес».

Перед учасниками фестивалю виступила Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Пані Беата Бживчи. Вона наголосила, що, хоча в кожного народу є свої колядки, звичаї і обради, але є й пісні, які знає увесь світ та які об’єднують людей.

Серед таких пісень і «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича. Композиціяперекладена на більш як 150 мов світу.

Спів хористів так пройняв душі людей, що деякі відвідувачі не стримували сліз радості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus