USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку - виставка новорічно-різдвяних листівок

20 Грудня 2014 22:00
Виставку новорічно-різдвяних поштівок відкрили на Волині. Про це повідомляє Музейний простір Волині.

З 19 грудня у Волинському краєзнавчому музеї експонується виставка поштових листівок «Рік за роком. З Новим роком!» (з фондів музею). На виставці представлено 290 поштівок.

Перші листівки на традиційний новорічний сюжет з’явилися на початку минулого вже століття. Варто зазначити, що стиль був радше різдвяним, аніж суто новорічним.

Під час недовгого Українського Відродження 1918 року вийшло кільканадцять різдвяно-новорічних поштівок на українську тематику. Це були справді мистецькі твори української графіки.

Найдавніша листівка, представлена на виставці, датована 1929 роком.

Далі різдвяний сюжет зникає, лишається тільки новорічний. В силу політичної ситуації в країні, на листівки поширилася загальнодержавна пропагандистська символіка: портрет Леніна на стіні над новорічним деревцем, п’ятикутна зірка (що на Кремлі, що на ялинці). Підписи «З Новим роком» на листівках з’являються після «хрущовської відлиги» і вже не зникають з них.

Нинішнє ж розмаїття поштових листівок на новорічно-різдвяну тематику милує око і здатне задовольнити найвибагливішого любителя філокартії.

Виставка діятиме впродовж січня у дні роботи музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus