USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку задля АТО розгорнули «польову кухню бабці Австрії»

30 Червня 2015 12:36
Надзвичайно смачною та колоритнею їжею під час фестивалю вуличної їжі у стінах Замку Любарта потішили гостей «величезного міського пікніка» й веселі хлопці з львівського кулінарного клубу «Zdorowja I Spoki'j», які частували лучан стравами польової кухні австрійського війська часів Франца-Йосифа.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на фестиваль до Луцька львівські кулінари приїздять уже вдруге, але обіцяють відвідувати древній Лучеськ ще і ще.

«Ми з Львівського кулінарного клубу «Zdorowja I Spoki'j», а отже, дурничок не робимо. У Луцьку нам дуже подобається. Зараз літо, трошки менше людей стало. Але фестиваль уже має власний імідж. Ми опрацьовуємо тут свою кухню і кожного разу привозимо щось нове», - розповідає президент клубу Костянтин Ковалишин, на прізвисько «Картатий». До уваги луцьких гурманів львівські кулінари запропонували зупи «бограч» з фасолькою та польську «горохівку».
Також любителі колоритної кухні змогли посмакувати чеськими ковбасками-шпикачками, тушеними «мексиканським способом» у чорному пиві.
«Скажу я вам, що то – ідеальна закуска до живого пива», - додає віце-президент клубу Борис Январьов, кодове ім’я якого у межах клубу - «Доріс». До слова, «левову частку» з виручки кулінари обіцяють віддати на потреби армії.
«Скриньку, куди збираємо допомогу для військових, возимо слідом за собою завжди. Минулого разу на потреби вояків віддали половину заробленого прибутку. У нас є знайомі представники волонтерських організацій, для яких ми передаємо кошти. Зокрема, серед них львівська організація «Допоможи фронту» та «Hand Made по-львівськи». Маємо знайомого волонтера Сергія, який сам з Луганська, але постійно возить допомогу нашим хлопцям. До слова, за це владою так званої ЛНР він приречений на смертну кару. З цієї причини й не може повернутися додому», - розповідає президент спільноти.
Зі слів віце-президента громадської формації Бориса Январьова, як би весело не було на фестивалях, під мирним небом, але війна не закінчилась. «Ми можемо проводити фестиваль під мирним небом, але за це інші люди заплатять велику ціну: чиясь мати не дочекається сина, а дружина – чоловіка», - зауважив він.

Варто зазначити, що не всі члени кулінарного клубу «Zdorowja I Spoki'j» - професійні кухарі, але усіх їх об’єднало спільне хобі – кулінарія.

«Останні 15 років ми збираємось кожної п’ятниці і готуємо різні страви. Але після того, як ми досягли такого віку, що незабаром нам ставитимуть «прогули на цвинтарі», ми вирішили, що якщо нас не беруть в армію, то допомагатимемо тим, чим зможемо», - резюмував пан Костянтин.

До слова, Костянтин Ковалишин, який за професією – дизайнер, переможець першої премії по проекту на Орден Небесної Сотні (Державна нагорода України для відзначення осіб «за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України».)
Обидва віце-президенти - колишні програмісти, один із яких наразі – директор німецького підприємства, а інший - власник мережі магазинів живого пива.
«Тобто ми цілком самодостатні люди. Але коли дізнались, що не можемо поїхати в АТО, ми вирішили допомагати тим, чим вміємо. Ми стояли на Майдані, на 33-му пості з покійним Сергієм Нігояном. Ми годували людей, готували «горіхівку» з козаками на Майдані. У Львові ми блокували військові частини, аби не їхали розганяти майдан. А зараз ми через волонтерські рухи допомагаємо нашим солдатам», - резюмують кулінари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus