USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Музеї Лесі Українки СНУ відкрилася нова експозиція

26 Лютого 2014 18:30
Експозиція під назвою «Шевченкіана родини Косачів» відкрилася в Музеї Лесі Українки в Луцьку сьогодні. Виставка містить світлини з галереї сім’ї Косачів, зокрема ті, якими Олена Пчілка послуговувалася у своїй письменницькій праці, зображення робіт Тараса Шевченка на Волині, журнали та книги, у яких друкувалися Леся Українка, Олена Пчілка, Тарас Шевченко, ноти Лесі Українки тощо.

Серед експонатів найціннішим є портрет Тараса Шевченка 1859 року з його підписом, який виконаний із фото на прохання самого Кобзаря.

Крім того, Микола Жулинський подарував Музею Лесі Українки перше видання «Лісової Пісні», рукопис якої, на жаль, не зберігся. А від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» напередодні отримали в дарунок рідкісне видання «Співомовок Руданського» Олени Пчілки.

Завідувач Музею Тетяна Данилюк висловила вдячність усім, хто допоміг в організації виставки та благодійникам, які поповнюють фонди музею. Так, директор музею подякувала за всебічну підтримку ректору університету Ігорю Коцану, Євгену Сверстюку, Волинському краєзнавчому музею, усім викладачам Інституту філології та журналістики. На заході виступили представники від керівництва волинського університету, а також науковці, працівники музейної галузі.

До слова, вчора Україна відзначала 143-ю річницю з нагоди дня народження Лесі Українки, а в березні святкуватиме 200-річчя з нагоди дня народження Тараса Шевченка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus