USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському стартував ювілейний фестиваль короваїв. Фото

1 Жовтня 2017 14:03
Десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я» розпочався у Володимирі-Волинському.

Відкриття фестивалю, організаторами якого є Володимир-Волинська районна рада та Володимир-Волинська РДА, відбулося 1 жовтня.

Розпочався захід близько 8 ранку з ярмарки сільськогосподарської продукції та виставки виробів народних умільців.
Близько 12 години учасники заходу святковою ходою пройшли до парку «Слов’янський», де місцеві представники влади, а також голови інших районів Волині привітали усіх володимирчан та заїжджих гостей з початком фестивалю.


Голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець та голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук зауважили, що будучи на фестивалі, ніби перебуваєш на справжньому весіллі. Тож вони побажали усім гостям та учасникам заходу добра, гарного настрою, а також, щоб в кожної родини на столі був хліб.
Голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов, який приїхав на захід, також зі сцени привітав мешканців Володимира-Волинського.

«Я вітаю усіх володимирчан з відкриттям фестивалю, і передаю привітання від голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та всього депутатського корпусу. Щиро вітаємо вас та бажаємо, щоб ви якнайкраще представляли свій край і у вас були найкращі вироби. Ми не вперше бачимо, наскільки талановиті люди Володимир-Волинського краю та інших районів Волинської області. І хочу усім нам побажати миру в країні, аби ми ніколи не знали, що таке війна. Я вірю в те, що ми будемо підтримувати це свято з року в рік», - зазначив Вячеслав Рубльов.

Своєю чергою, як наголошують організатори, у основі цього свята - популяризація кращих духовних надбань українського народу та відродження народних звичаїв, зокрема старовинних весільних обрядів.

До слова, цьогоріч свою весільну випічку, етнографічні майданчики та майстер-класи народних умільців представляють не лише жителі Володимир-Волинського району, а й інші райони Волині.

Також протягом дня на гостей фестивалю чекають козацькі забави, різноманітні майстер-класи та виступи естрадних виконавців і фольклорних колективів. Окрім того, для найменших відвідувачів фестивалю працюватиме дитяче містечко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus