USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому костелі звучали колядки в стилі джаз. ФОТО

10 Січня 2011 13:31
Посеред костелу святого Петра і Павла 9 січня розташували барабану установку та звукову апаратуру для того, аби заспівати у храмі польські, українські та англійські колядки у стилі джаз.

Незвичний концерт організував Луцький джаз-клуб та Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку. Зокрема, на події були присутні генеральний консул Томаш Янік, один з ініціаторів та організаторів дійства консул із питань культури Генконсульства РП у Луцьку Кшиштоф Савіцький. Колядки виконували музиканти з України та Польщі, як поодинці, так і в дуетах.

Зокрема, у костелі відбувалася презентація альбому «Cradle Songs» («Колядки», - «ВН») польських та українських музикантів, а також альбому «Щедрий вечір» львівського колективу «Schockolad».

Послухати незвичну для храму музику прийшли десятки цінителів музики, віряни та представники духовенства.

Спокійні, мелодійні, зворушливі колядки звучали незвично завдяки гарній акустиці костелу.

Як розповів президент Луцького джаз клубу Олег Баковський, такий концерт у Луцьку відбувається вперше. Він пройшов 9 січня не лише у костелі святого Петра і Павла, а й у церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

Баковський каже, що супротиву проти концертів у храмі зі сторони Луцької діацезії РКЦ не було. Адже концерт пройшов на професійному рівні і є «високим виявом культури».

Баковський каже, що сам вперше наживо почув колядки у джазовій обробці. «Багато різдвяних пісень Польщі та України схожі, як у мелодиці, так і у словах, що свідчить спільне коріння культур обидвох народів», - сказав Баковський.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
tarasick Показати IP 10 Січня 2011 22:46
Мда...Таке враження, що оце писав автор статті "Українці святкують Різдво". Майте совість - заглядайте в словник: Cradle Songs - колискові; діЄцезія. Передостанній абзац взагалі нелогічний (як вони мали знати про професійний рівень, не чувши концерту).Ну і "ізюминка" сататті - Баковський каже (в усіх формах):)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus