USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку «Берегиня» збере українців із семи країн

6 Жовтня 2010 18:33
Вшосте у Луцьку 8-10 жовтня пройде Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».
До обласного центру з’їдуться колективи від українських громад Білорусі, Росії, Угорщини, Польщі, Литви, Латвії, а також із 16 областей України. Про це розповіла під час прес-конференції 6 жовтня заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Галина Остапчук. Також своє мистецтво продемонструють кожен район і місто Волині.
На фестивалі очікують понад 1000 осіб.
Організатори заходу наразі сподіваються, що погода допоможе реалізувати їхні задуми. Інакше, за словами директора фестивалю, начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Володимира Лисюка, багато запланованих справ піде нанівець. Адже багато фестивальних заходів заплановано під відкритим небом.
У рамках «Берегині» планують провести наукову конференцію «Народна творчість українців у просторі і часі», конкурс солоспіву колискових, виставку-продаж робіт майстрів, виставку творів декоративно-прикладного мистецтва, численні виступи фольклорних колективів та інші заходи.
У Свято-Троїцькому соборі 9 жовтня о 12-й годині відбудеться спільна молитва учасників фестивалю. А для молоді при вході в Центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки цього ж дня о 18.30 планують провести дискотеку, де звучатиме українська танцювальна музика. За словами Володимира Лисюка, таким чином молодих людей долучатимуть до дійства. Адже, швидше за все, автентичний фольклор їх не зацікавить.
Галина Остапчук розповіла, що учасникам та гостям «Берегині» запропонують долучитися до збору коштів на спорудження у Луцьку першого у світі пам’ятника українській письменниці і громадській діячці Олені Пчілці.
Фестиваль організовують управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації та навчально-методичний центр культури Волині.
Довідка. Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» виник з ініціативи управління культури облвиконкому і Волинського центру народної творчості. Ідея фестивалю належить заслуженому працівникові культури України Володимирові Денисюку і тодішньому заступнику міністра культури Валентині Врублевській. I фестиваль пройшов у червні 1991 року. II, III, IV i V фестивалі відбулися відповідно у вересні 1993-го, червні 1998-го, вересні 2004-го та травні 2007 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus