USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку перезахоронять тіла військовополонених

14 Червня 2010 17:55
Тіла, які були виявлені під час розкопок ймовірного захоронення розстріляних в’язнів колишньої Луцької тюрми виявилися останками вояків Червоної Армії, котрі опинилися у німецькому таборі для військовополонених.

Про це повідомив директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський.

Чиновник розповів, що тіла були знайдені у старому місті на території, що колись належала до Луцької тюрми. Адже вона мала значно більшу площу, ніж територія монастиря бригіток.

Спочатку усе начебто вказувало на те, що це було поховання в’язнів Луцької тюрми, розстріляних у червні 1941 року.

«За висновками експертизи, люди, тіла, яких були віднайдені під час розкопок, померли не насильницькою смертю. Не було переломів, ніяких пошкоджень. Висновок експертизи – виснаження організму. Була віднайдена лише одна куля, яка, ймовірно, була у тілі.

Натомість на місці захоронення були знайдені ґудзики, елементи форми вояків Червоної Армії. Ще було знайдено кілька елементів від солдатських капсул, де могла міститися інформація про особу: звання, місце служби. Проте, одна капсула була порожня, а від інших залишилися лише фрагменти. Тож ідентифікувати цих солдат неможливо», - пояснив чиновник.

За розповідями старожилів, у Луцьку в 40-х роках знаходився табір для військовополонених. Певний час такий табір розташовувався навіть на території замку Любарта.

Сергій Годлевський розповів, що тіла 314 загиблих перезахоронять 22 червня у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні на Гнідавській гірці.

Як він зазначив, пошук тіл розстріляних в’язнів Луцької тюрми триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 14 Червня 2010 18:55
ЖЕРТВИ У ВИГРІБНІЙ ЯМІ, А КАТИ З КВІТАМИ НА МЕМОРІАЛІ... коли вже перехороніть нквдистів з меморіалу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus