USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку покажуть польський фільм про українців

2 Березня 2011 09:46
Протягом 2011 року за сприяння Польського консульства в Луцьку планують провести три джазові фестивалі, імпрезу, присвячену Чеславу Мілошу, виставку фотографій, кінофестиваль та навіть репродукцію подій 1968 році комуністичної Польщі.
Про це 1 березня під час зустрічі з журналістами повідомив Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Томаш Янік.
Цьогоріч за сприяння консульства планується проведення джазових фестивалів «Музичні діалоги-2011», «Art Jazz Cooperation-2011» та «Jazz bez».
Окрім цього, має відбутися імпреза, присвячена видатному польському поетові та лауреату Нобелівської премії Чеславу Мілошу. Конкурс декламаторів віршів Мілоша пройде вже у березні. Його фінал відбудеться 11 березня 2011 в Луцьку. Десятка лауреатів поїде до Любліна.
Томаш Янік повідомив, що на цю подію прибуде музикант Яцек Телюс, який заспіває пісні на слова поета.
У рамках українсько-польської співпраці впродовж року передбачається декілька фотовиставок, театральних вистав та показів фільм. Мета цих заходів – показати, яким бачать життя один одного сусідні народи.
У консульстві також хочуть, аби поляки про українців, а українці про поляків знімали фільми.
Також уже в березні планується вечір, присвячений подіям 1968 року в Польщі. У цей рік відбувся протест молоді та студентства Польщі проти обмежень, які нав’язувала комуністична влада. Польські дипломати прагнуть побачити точку зору на ці події як волинян, так і поляків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus