USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку склали найдовший у світі рушник. Фото

10 Травня 2010 09:36
Більше тисячі лучан, склавши свої вишиті рушники разом, 9 травня утворили найдовший у світі рушник протяжністю в 1610 метрів.

Учасники почали реєструватися з першої години дня, проте рекорд поставили близько п’ятої. Вони стали у шеренгу від Театрального майдану до перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривого Валу.

Організатори свята, змірявши сукупну протяжність рушників, виявили, що новий рекорд більше минулорічного на 240 метрів.

Учасниками дійства стали як молоді, так і старші люди. Деякі рекордсмени приходили з дітьми і навіть цілими сім’ями.

Чимало лучан окрім того, що принесли рушники прийшли у вишиванках.

Частину полотен для встановлення рекорду надав митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Ці рушники експонувалися разом з образами.

Організатори встановлення рекорду розповідають, що участь в події брали і весільні, і обрядові, і великодні рушники. Деякі рушники сягали десятків метрів.

Частина вишитих полотен - справжні сімейні реліквії. Наприклад, найстаріший рушник з 1790 року та передається в сім’ї у спадок.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
свідок Показати IP 11 Травня 2010 09:03
І відколи це від собору до магазину "Діва" стало 1610 метрів? Це, що спеціальні луцькі метри? Те, що іваницький спец по приписках - ясно вже давно, але ж треба і міру знати!
Vovik Показати IP 11 Травня 2010 13:51
Я вибачаюсь, а ти там був? Тільки на площі быля драмтеатру думаю метрів 700 було по колу. А ще до кривого валу і назад. Тим більше був офіційний представник книги рекордів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus