USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відкрився музей телебачення

6 Липня 2010 08:30
До свого 70-річчя Волинська державна телерадіокомпанія відкрила музей.

Урочисте відкриття музею історії обласної телерадіокомпанії відбулось 5 липня у компанії поважних гостей.

Музей відкрили у приміщенні Медіа-дому ВОДТРК, проте з експонатів наразі тут - хіба що звичні відвідувачам медіа-дому грамоти й подяки, якими завішані стіни приміщення. Окрім того, в музеї є книги, фотографії й документи з історії ВОДТРК. Організатори обіцяють надалі поповнювати музей й іншими експонатами - технікою, особистими речами працівників журналістів тощо.

Привітати керівництво ВОДТРК приїхали голова облдержадміністрації Борис Клімчук, керівник державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк, екс-президент національної радіокомпанії України Віктор Набруско, генеральні директори Житомирської та Рівненської держтелерадіокомпаній Віктор Бойко та Андрій Велесик.


«Ви знаєте, що 2010 рік для нас особливий? Нам – 70 років, тому ми вирішили щомісяця згадувати добрі сторінки своєї історії, про своїх людей, про їхню роль та роль нашої роботи для всієї Волині. На цей момент ми зібрали усе, що могли і оформили в невеликі експозиції, які будуть постійно доповнюватись. Поки що музей складатиметься з двох кімнат», – розповіла виконуюча обов’язки гендиректора ВОДТРК Ольга Куліш.


Голова державного комітету теле- та радіомовлення Юрій Плаксюк розповів, що аналогічних музеїв сьогодні в Україні небагато.


«Нині в державних компаніях в Україні їх лише кілька. Є центральний музей телебачення і радіо, на Закарпатті є музей, на Вінниччині. Волинський музей буде по-своєму особливий», – сказав він.

Найбільше почестей на відкритті «телерадіомузею» дісталось колишньому очільнику ВОДТРК Святославу Пирожку, який уже більше місяця як на заслуженому відпочинку . Зокрема, голова держкомтелерадіо повідомив, що віддасть наказ призначити Пирожка його радником.

«Оскільки Святослав Костянтинович скаржиться, що має тепер надто багато вільного часу, то по приїзду до Києва я одразу призначу його своїм радником. І ми його змусимо працювати надалі, і не лише на Волинь, а й на Україну», – сказав Плаксюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
маруся Показати IP 6 Липня 2010 09:18
і зібралась там уся журналістська стара орда, бо молодиж там нас - рать
BRUS Показати IP 6 Липня 2010 11:27
з фоток видно шо експонувати будуть грамоти і дипломи.
Марія Показати IP 6 Липня 2010 12:07
Це ж треба бути настільки неретельною у виконанні редакційного доручення, щоб навіть не дочекатись , коли ж і хто перетне червону стрічку новоствореного музею. Маєте можливість виправити фахові помилки. Побувайте не лише у медіа-домі ,а й погляньте на справжні раритети у сусідній кімнаті. Щиро бажаю, щоб Ви ще багато літ з такою любов"ю ставились до роботи, як Галина Сухомлин, Аркадій Федосюк й інші. Тоді й Вас запросять у числі почесних гостей на якусь імпрезу. Любіть свій фах!
Грамотний чоловік Показати IP 6 Липня 2010 12:10
Друзі1 Полишмо слово "наразі" . Де взялося це гидоття? Наразі звучить як на заразі. Хіба без цього слова зміст змінюється? Що за покруч?
Mirna Показати IP 6 Липня 2010 17:08
На жаль чи на щастя, маю всього лиш 165 см зросту, тому доступитись до червоної стрічки мені було зась. Спини дорослих дядьків мені заважали. Мабуть, треба було потоптатись по стільцях медіа-дому... Перерізання червоної стрічки я не вважаю чимось значимим. Ну, гарна традиція, хороша частина офіціозу. І що? Ольга Куліш чітко сказала на відкритті, що віднині звичне приміщення медіа-дому буде одночасно й музеєм. Після того, як перетнули стрічку, до наступної кімнати Ольга Володимирівна запросила тільки поважних гостей, мовляв журналісти зможуть іншим разом все оглянути. Диктофонний запис не збреше! ;-) Все зрозуміло, претензій немає. Іншим разом - не проблема! Тим не менш журналісти, і я у тому числі, так-сяк заглянули в другу кімнатку. Людей тьма, роздивитись будь-що важко. Видніються грамоти, статуетки. Попереду високі чоловіки - поважні гості! Що фотографувати? Спини? До чого веду? Не варто шукати негативу. Ніяких оціночних суджень в новинці не висловлено. Відкрили музей, який відтепер почне активно поповнюватись цікавими експонатами! Все чудово! Вітаємо працівників ВОДТРК! Дай бог, щоб у вас всілякі бездарі не працювали! А то понаписують всякого оці інтернетчики...)))
Яворський Показати IP 7 Липня 2010 12:33
а там реально є на що подивитися. До речі, грамоти усі в першій кімнаті залишилися. В музеї лише міжнародні статуетки. А дідусева апаратура дійсно зачаровує. Сходіть гляньте. Це, я чесно не знаю, але мабуть безплатно:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus