USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Український письменник отримав престижну премію

19 Липня 2014 09:00
За свій роман "Ворошиловград" Сергій Жадан отримав премію, - повідомляє ZIK.

Український письменник отримав літературну та перекладацьку премію Brücke Berlin за німецьке видання роману "Ворошиловград".

Також окрім Жадана премію отримають перекладачі Сабіне Штер та Юрій Дуркот.

Роман «Ворошиловград» вийшов у 2012 році у видавництві Suhrkamp під назвою Die Erfindung des Jazz im Donbass («Винахід джазу в Донбасі»).

На думку журі, Сергій Жадан духом своєї літератури повертає до життя забуту територію Європи та «проливає таким чином нове світло на актуальні політичні конфлікти».

Премією Brücke Berlin німецького Фонду BHF-Bank, починаючи з 2002 року, кожні два роки відзначають найбільш видатний твір сучасної літератури з Центральної та Східної Європи, а також його переклад на німецьку мову. Розмір премії становить 20 тисяч євро. Половину цієї суми отримає автор зазначеного твору, а половину – його перекладачі. Вручення нагороди відбудеться 1 жовтня в Німецькому театрі в Берліні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus