USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Луцьку триває благодійний телемарафон. ФОТО

12 Січня 2011 14:49
З ініціативи Волинської ради церков в Луцьку вже вшосте організували благодійний різдвяний концерт-марафон.

Телемарафон із назвою «Бог багатий милосердям» розпочався сьогодні, 12 січня, о дев’ятій ранку і триватиме до шостої вечора. У прямому ефірі його транслює телеканал «Нова Волинь».

В рамках дійства на сцені обласного музично-драматичного театру виступають колективи усіх церков і конфесій Волині, які входять до Волинської ради церков. Загалом це сім конфесій, які представлені вісьмома релігійними організаціями.

Як розповів завідувач сектором у справах релігій Волинської облдержадміністрації Володимир Дорошенко, кожен відвідувач та учасник концерту може пожертвувати гроші у скриньки, які знаходяться у приміщенні театру. Потім ці кошти розподілять між дітьми-сиротами, одинокими і багатодітними батьками й іншими нужденними.

«Збір коштів триватиме до 1 лютого. Ці гроші акумулюються на благодійному рахунку обласного благодійного товариства Червоного хреста України. Ця організація шість років тому відкрила спеціальний рахунок. Після того, як зберуть кошти, на засіданні зустрінуться члени робочої групи Волинської ради церков і виберуть тих людей та організації, яким нададуть допомогу», – пояснив Дорошенко.

Щоправда матеріальну поміч малозабезпеченим надаватимуть не грошима, а виключно побутовою технікою, - аби гроші не були потрачені на щось інше.

«На меті – показати єдність християнських церков в питаннях милосердя, благодійності. Важливо показати людям, що треба робити добро», – прокоментував Дорошенко.

До слова, протягом п’яти попередніх марафонів зібрали близько 400 тисяч гривень, які у вигляді побутової техніки розподілили між двома сотнями осіб та організацій.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus