USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Від запальної сальси до «музики тиші»: другий день «Art Jazz Cooperation» у Луцькому замку

27 Серпня 2017 09:48
Джаз, блюз, латиноамериканські танці під сценою та химерна етнічно-експериментальна музика від Katya Chilly Group 432гц: у Луцькому замку джазували під час другого дня ювілейного десятого міжнародного джаз-фестивалю «Art Jazz Cooperation».

Другий день міжнародного джаз-фестивалю «Art Jazz Cooperation» відбувся 26 серпня у Луцькому замку.

Фестиваль організовує Луцький джаз-клуб спільно з ГО «Принцип». Відбувається фестиваль під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.

Першими на сцену другого дня фестивалю вийшов юний луцький колектив «Carlos Bandos», до якого належать відомі музиканти з Волині, які грали у складі інших гуртів. Окрасою колективу є вокаліста Руслана Моклиця. Учасники гурту виконували знані джазові та блюзові композиції.
Наступними виступили піаніст Павло Ігнатьєв та вокалістка Катіко Пурцеладзе, яка вже не вперше виступає на луцькій сцені. Виконували переважно експериментальну джазову музику власного авторства.
У перерві між виступами відбувся ексклюзивний показ вишиваного вбрання від ТМ «Едельвіка». Вишивки є аналогом вишивок родини Косачів.
Наступним порцію запальної сальси підготував для луцької публіки київський колектив «Dislocados», який розповідає світові про Україну своєю авторською музикою. Зі слів ведучої фестивалю Наталки Войтович, сальса-рух у Луцьку почав активну популяризацію цього арт-напрямку з минулої весни, тож Луцьк затанцював сальсу. Музика колективу «Dislocados» - це коктейль латиноамериканських ритмів, карибсько-африканської енергетики та джазових мелодій.

Перед сценою під час виступу гурту влаштували імпровізований танцювальний майданчик, адже на фестиваль прийшли поціновувачі цього запального латиноамериканського танцю. Музиканти анонсували відкриття філіалу найбільшої сальса-студії в Україні у Луцьку та закликали приєднуватися до великої сальса-родини. Колектив брав участь у фестивалях у Польщі, Швеції, Чехії, Франції тощо, а альбом гурту отримав премію Independent Music Awardsу 2011 році. Одну з пісень колектив присвятив тим, хто зараз захищає Україну.
Найбільш очікуваним у другий фестивальний день став виступ Katya Chilly Group 432гц, якому притаманні вишукана сміливість, природня могутність, музика у тиші та тиша в музиці. Їхній будинок – світ, а їхній шлях – музика. Музиканти-віртуози творили на луцькій сцени особливе та неймовірне дійство з використанням екзотичних інструментів, до прикладу, тибетських співаючих чаш.
Завершили другий день фестивалю джем-сейшном, до якого долучився консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

У фінальний день фестивалю 27 серпня на лучан чекатиме виступ відомого американського блюзмена Кіта Данна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 27 Серпня 2017 10:14
Дитину для чого використовувати...так не можна робити
ДЖАЗдівка Показати IP 27 Серпня 2017 15:38
Той, хто вчора був на цьому виступі, бачив, що маленький Святозар сам вибігав на сцену. Катерина його відвела, але він повертався, горнувся до мами, навіть лежав у ногах. Це виглядало досить органічно, адже всім відомо, що діти й тварини - не грають, а живуть на сцені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus