USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відкриття Весняного салону в Галереї мистецтв: весна прийшла!

6 Квітня 2018 19:00
5 квітня відбулася традиційна імпреза волинських художників – відкриття групової виставки «Весняний салон» у Великій залі Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України.

Шанувальникам малярства представлено більш як 60 творів від 34 учасників, серед яких – визнані професіонали у малярстві, вільні мистці, молоді луцькі художники.
У передчутті прекрасних метаморфоз пробудження природи експозиція салону яскраво відобразила загальний настрій мистців на творче оновлення, пошуки нових ідей, свіжість тем і технічних рішень.

«Знаєте, коли весна вступила в силу? Коли перші полотна прикрасили стіни галереї!», – висловила загальне враження про яскраву презентацію гостя події, директорка Луцького НВК 24 Юлія Гринчук. Лучанку заворожили неперевершені квіткові акварелі знаної волинської мисткині, члена Національної спілки художників Світлани Костукевич, порадувала можливість неформально поспілкуватися з авторкою під час перегляду представлених в інтер’єрі салону робіт.
Відчути весну у всій палітрі кольорів та емоцій, поринути у яскраві враження про нові цікаві роботи волинських мистців пропонує багатий експозиційний ряд, у формуванні якого не існує тематичних чи жанрових обмежень. За словами голови Волинської організації НСХУ Володимира Марчука, відбір робіт здійснюється за принципом унікальності мистецького досвіду художника в майстерному технічному втіленні. Він високо відзначив представлені авторами твори й щиро подякував учасникам – і визнаним метрам малярства, і молодим художникам – за активну презентацію на традиційному вернісажі.
Знана волинська художниця Тетяна Мялковська вважає творчу спільноту художників тією окремою оазою, де мистці самі об’єднуються і формують свій творчий життєвий простір абсолютно незаанґажовано, демонструючи незалежну, вільну позицію: «Це дуже важливо, коли кожен є сам собою в своїй творчості і кожен демонструєте, яким він є, один одного не заперечуючи».

Мисткиня відзначила роботу молодого лучанина Іштвана Куса, який щоразу демонструє впевнений поступ у своїй творчості. Вона також звернула увагу на ті складнощі формування великої групової експозиції, яка складається з різнопланових авторських візуалізацій. Це ставить перед куратором справжні виклики, з якими в Галереї мистецтв спілки художників справляються фахово, на «відмінно».
Талановитий мистець Роман Петрук привітав гостей вернісажу зі святом Чистого Четверга: «Приємно, що тут зібралося наше коло волинських художників. В той час, коли люди традиційно займаються земними справами – прибиранням, приготуванням пасок і ковбасок – не варто забувати про той дух свята, який підносить людину над земним».
Вітання зі святами, поздоровлення пролунали від спілчан Світлани Костукевич, Тетяни Ядчук-Богомазової і Оксани Ядчук-Мачинської. Презентацію відвідали відомі художники Олена Бурдаш, Леонід Литвин, Яків Бесараб, Віталій Мельник та багато інших.

Гості події з неабияким захватом оглядали роботи волинян і спілкувалися з авторами, ділилися враженнями, охоче фотографувалися біля тих творів, які найбільше припали до душі. Без сумніву, така комунікація важлива для обох сторін творчого процесу – як для мистця, так і для глядача.
Подія привабила численних луцьких фотохудожників, серед яких голова Волинського осередку Національної спілки фотохудожників Волині Євгеній Боярчук, його колеги Ігор Денесюк, Віктор Чухрай, Любомир Безручко, Олег Бурлака, Олег Черненко та ін. Деякі луцькі фотомистці з цікавістю спостерігали за дійством з камерою в руках, запропонувавши згодом власні серії світлин-вражень про цю непересічну весняну подію в культурному житті міста.
Цікавинкою презентації стало групове фото учасників Весняного салону на згадку про приємні миті відкриття виставки.
«Весняний салон» привітно відкрив свою насичену експозицію, пропонуючи лучанам, гостям міста приємні емоції під час Великодніх свят. Запрошуємо цікаво та змістовно провести своє дозвілля у Великій залі Галереї мистецтв ВО НСХУ, що на вул. Лесі Українки 24а. Вхід шанувальникам малярства завжди вільний.
Повний перелік учасників, фото експозиції – на сайті Галереї мистецтв.

Фото події люб’язно надали Віктор Чухрай, Олег Бурлака, Любомир Безручко

Марія Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Таня Строцюк Показати IP 7 Квітня 2018 06:54
небуло там моєї головної художниці! а лише дрібнота. от Рома молодець! Спасиба что живой!
питання до Таня Строцюк Показати IP 12 Квітня 2018 12:40
Таня, ви ще з виставки Бєльського не протверезіли?
українець Показати IP 23 Квітня 2018 10:03
Виставка гарна. Глядачі як і усі українці деградуються у своєму культурному розвитку до рівня російських совків і Манатіка. А влада не деградує там не було і не має чому деградувати вона обнулена до рівня земельних ділянок. Болісно спостерігати загальне падіння та виродження, особливості кожної нації це її культура
Віктор Показати IP 23 Квітня 2018 21:29
подяка справжнім Художникам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus