USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинянка дала сольний концерт в Абу-Дабі

6 Травня 2014 08:46
Сольний концерт української студентки-флейтистки Ірини Надюкової відбувся в Абу-Дабі.Частину музичного вечора виконавиця присвятила Україні, повідомляє Укрінформ.

Ірина Надюкова родом з Володимира-Волинського, є студенткою другого курсу Нью-йоркського університету в Абу-Дабі (NYUAD), вивчає психологію та музику як другу спеціальність. Грати на флейті дівчина почала у дитинстві, але у студентські роки заново відкрила чарівність інструменту і ті музичні можливості, які він пропонує.

Гостям музичного вечора були представлені дует флейти і фортепіано, дует двох флейт, тріо (дві флейти і скрипка) та дует флейти й гітари. Надюкова виконала на флейті твори світової класичної музики та композиції українських авторів. Зокрема, під час концерту пролунали твори композиторів епохи німецького бароко, бразильська класика та українські пісні «Червона Рута» Володимира Івасюка та «Чайка» Святослава Вакарчука.



У розмові з кореспондентом Укрінформу виконавиця зазначила, що концерт в Абу-Дабі є академічним проектом. Він став дебютним для Надюкової та другим в історії університету, коли студент виступає у ролі соліста. Ірина грала з п'ятьма іншими студентами - представниками США, Південної Кореї, Індонезії та Колумбії. Загалом же в університеті навчаються студенти з 66-ти країн світу, у тому числі ще кілька українців.

Ірина розповіла, що українську частину програми присвятила Батьківщині, і додала, що нинішня ситуація в Україні її дуже хвилює. «Саме тому у своєму концерті я виконала "Червону Руту", яка є важливим символом української культури. "Чайка" - це пісня про сподівання на те, що весна обов'язково настане, незважаючи ні на що. Я обрала цю композицію тому, що впевнена: попри важкі обставини, весна в Україну обов'язково прийде», - сказала Надюкова. На її переконання, якісно виконувати свою справу (у її випадку це - грати на флейті) і гідно представляти свою країну на міжнародному рівні є тим внеском у розвиток України, який вона зараз може зробити.

Особливу подяку українська виконавиця висловила своїй викладачці з Бразилії Селіні Шарлієр, професору музики та директору програми музичного виконання, під керівництвом якої відбувся концерт. Виступ української студентки мав успіх і зібрав представників української громади в ОАЕ, українських дипломатів, поціновувачів музики з різних країн тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus